Karen Gillan 36 let


Karen Gillan se narodila 28. listopadu 1987 v Invernessu ve Skotsku, a již velmi brzy si vyvinula lásku k herectví. Díky tomu je známá svou rolí Amy Pond v britském sci-fi seriálu DOCTOR WHO.

V roce 2009 si zahrála v hororovém projektu britské BBC Two, nazvaném THE WELL. Ten byl rozšířen i o jakousi webovou hru. Ve stejném roce se objevila v seriálu DOCTOR WHO, ale ne jako Amy Pond. Zajímavostí totiž je, že se v seriálu objevila již o řadu dřív v epizodě The Fires of Pompeii jako jedna z věštkyň Sibyllina sesterstva. Ve druhé polovině roku 2009 získává roli Amy Pond v seriálu Doctor Who a herecky se podílí na hororu OUTCAST. Zajímavostí je, že její mladší sestřenice Caitlin Blackwood si zahrála mladou Amy ve věku asi devíti let.

Ve volném čase hraje na klavír a nechává si říkat Panic Moon. Tuto přezdívku používá od doby, kdy se účastnila konkurzu na Amy Pond. Dle jejích slov bylo potřeba neprozradit, že získala roli a tak oznamovala, že získala roli postavy nazvané Panic Moon. Přezdívka je anagramem pro Companion (společnice).


28.11.1987
Inverness, Scotland, Velká Británie
Karen Gillan csfd

The Life of ChuckLate BloomersSleeping DogsStrážci Galaxie: Volume 3DvojníkNext ExitStrážci Galaxie: Sváteční speciálThor: Láska jako hromV bubliněVýbušnej koktejlVolání divočinyAvengers: EndgameJumanji: Další levelSpolujízdaŠpióni v převlekuAll Creatures Here BelowAvengers: Infinity WarParty začínáCircle: Uzavřený kruhDokonalý ženichJumanji: Vítejte v džungli!Strážci Galaxie Vol. 2Krvavá pomstaFun Size Horror: Volume TwoSedm dní v pekleSázka na nejistotuStrážci GalaxieDoctor Who: The Time of the DoctorNot Another Happy EndingOculusIn Love with CowardWe'll Take ManhattanPán času: Doktor, vdova a skříňMeanwhile, in the TARDIS: Part 1Meanwhile, in the TARDIS: Part 2OutcastPán času: Vánoční koledaNew Town KillersInspektor Rebus II.- Hlas krveCo kdyby...?HovoryNeurotica.Robot ChickenThe Devil You KnowPro strach nadělánoSelfiePond LifePán časuNTSF:SD:SUV


Aktualizace osobnostního profilu Karen Gillan: 30.10. 2023 11:17