Leila Hyams (1905 - 1977)


Leila Hyams byla americká modelka a filmová herečka. Její poměrně krátká filmová kariéra začala v němých filmech, a skončil v polovině 30. let.

Leila Hyams se objevila na pódiu se svými rodiči ještě jako dítě. V dospívání pracovala jako modelka a stala se dobře známá po celých Spojených státech poté, co se objevila v úspěšné sérii reklamních fotografií v novinách. Tento úspěch vedl ji až do Hollywoodu.

Svůj první film natočila v roce 1924 a její blond vlasy, jemné rysy a velmi přirozené chování dosáhlo toho, že byla obsazena v řetězci vedlejších rolích, kde po ní spíše bylo vyžadováno jen velmi málo, jen úsměv a vypadat pěkně. Po určité době ale začala být brána víc vážně jako herečka. V 1928 hrála hlavní role v prvních filmech se zvukem u MGM a největšího úspěchu dosáhla ve filmu Alias Jimmy Valentine (1928) spolu s Williamem Hainesem , Lionelem Barrymorem a Karlem Danem . Následující rok se objevila v populárním záhadném krimi filmu The Thirteenth Chair, role kterou zde zastává (podezřelá z vraždy) jí konečně nabídla možnost zobrazení svých dramatických schopností.

Její kvalita se i nadále zlepšovala což jde vidět ve vezěňském dramatu The Big House, kde hrála sestru Roberta Montgomeryho. Leila se proměla ve velice dobrou melodramatickou herečku, proto bylo byla obsazena do dvou časný hororových filmech v 30. letech, Freaks (1932) a Island of Lost Souls (1932). Leila Hyams měla také původně hrát Jane v Tarzan the Ape Man, ale to odmítla.


1.5.1905
New York City, New York, USA
4.12.1977
Bel Air, Los Angeles, California, USA
Leila Hyams csfd

Yellow Dust1,000 Dollars a MinutePeople Will TalkSluha gentlemanAffairs of a GentlemanNo RansomThe Poor RichHorse PlaySaturday's MillionsSing, Sinner, SingThe Constant WomanIsland of Lost SoulsNebezpečná rudovláskaThe Big BroadcastZrůdyGentleman's FateMen Call It LoveNew Adventures of Get Rich Quick WallingfordStepping OutSurrenderThe Phantom of ParisPart Time WifeSweethearts and WivesThe Big HouseThe Bishop Murder CaseThe Flirting WidowThe Girl Said NoThe Sins of the ChildrenWay Out WestWay for a SailorFrigo, vzorný manželHurricaneMasqueradeThe Far CallThe Idle RichThe Thirteenth ChairWonder of WomenAlias Jimmy ValentineBranded Sombrero, TheHonor BoundLand of the Silver FoxThe Crimson CityVšude jiné děvčeOne-Round HoganThe BruteThe Bush LeaguerThe WizardWhite Pants WillieDancing MothersKick-Off, TheSummer BachelorsSandraSchlitzie: One of UsFirst AidThe Christmas Party


Aktualizace osobnostního profilu Leila Hyams: 18.11. 2023 10:11