Markéta Nešlehová 54 let


Narodila si 9.8.1969 v Praze. Absolventka magisterského studia žurnalistiky FSV UK. Začínala jako žurnalistka (m.j. Týden, Lidové noviny, MF Dnes) později se začala věnovat režii, dramaturgii a scenáristice tedy odvětvím, kterým se aktivně věnuje dodnes.

Markéta Nešlehová získala za svou tvorbu několik ocenění např. Hlavní cena Grand Prix (festival Golden Wheen, Skopje, za ŽENY v POLI), cena Anděl 2008 (za DVD Blue Effect Live), nominace na hudební cenu Anděl (za DVD Divokej Bill, DVD Aneta Langerová). Momentálně pracuje Markéta Nešlehová na sběrném dokumentu PÁROVÁNÍ (2010 - 2015), kde ukáže jak je složité v Česku adoptovat dítě. Režisérka chtěla dokumentárně zpracovat toto téma i proto že, si před rokem peripetiemi kolem adopce dítěte prošla sama. S manželem se rozhodli pro adopci a nyní je rok mámou šestileté dcery Viktorie.

Romskou či etnickou tématiku Markéta Nešlehová doplnila v posledním období též o problematiku třetího světa. Je iniciátorkou a jednou z autorek charitativního projektu Děti patří do školy, který zahájila výstavou fotografií (spolu s Georgi Stojkovem a Janem Šusterem) pro konkrétní kambodžské děti přímo na ulici Na příkopě v centru Prahy (listopad, prosinec 2012) . Putovní výstavu (letos Letiště Václava Havla a Colours of Ostrava) vystřídá v roce 2015 další pokračování projektu, film a fotografická výstava PRVŇÁCI, o vzdělávání kolem světa.

V současné době natáčí sběrný dokument o zákulisí příprav jednoho z největších festivalů na pomezí kulturních světů Colours Of Ostrava. Ve společnosti FRMOL připravuje cyklus dokumentů o českých tradicích s hercem Miroslavem Táborským.


9.8.1969
Praha, Československo
Markéta Nešlehová csfd

PanMáma13. komnataOnlyFans: Láska na prodejŽít v neziskuMísta tichaNárod sobě 2.0KiwilandMůj skřítek se jmenuje ResmayRadůza a Plzeňská filharmonieDivokej Bill: Koncert domaMoje soukromá válkaNa cestěSbohem a řetěz!CestohrátkyKhamoro 2014Matěj chce lítat nad zemíNaše tradiceKhamoro 2013Moje ColoursŽENYvPOLIROM_IDBlue Effect - Live & Life 1966-2008ČT Live - Blue Effect a hostéČT Live - Aneta LangerováČT Live - KatapultČT Live - Divokej BillKhamoro 2022Khamoro 2021Pomozte dětem - Kuře v čokoláděPomozte dětem - společněDobrodružství s orchestremNa plac!


Aktualizace osobnostního profilu Markéta Nešlehová: 24.12. 2023 17:54