Arnošt Vašíček 70 let


"Náš svět není tak obyčejný, jak se zdá."

Arnošt se zaměřuje na nevyluštěné záhady, a to především na podivné archeologické nálezy, tajemné rituály a spoustu dalších nevysvětelných jevů po celé zeměkouli. Kvůli tomu také navštívil přes 80 zemí na pěti kontinentech, a to se ještě nepočítají četné ostrůvky Tichomoří a v Indickém oceánu.

Tento nejvýznamější záhadolog současnosti poprvé vstoupil do filmového světa v roce 1994, když pro kanál Nova napsal scénář k 13dílnému seriálu SETKÁNÍ S TAJEMNEM. O dva roky později začal natáčet svůj vlastní seriál s názvem PLANETA ZÁHAD pro ČT, přičemž si vzal na starosti jak scénář, tak kameru a režii. Seriál skončil v roce 1999 s 52 epizodami.

Po třetím seriálu STRÁŽCE DUŠÍ z roku 2005 a 2008, u kterého Arnošt psal scénář, se podepsal také coby scénárista u pohádky ZAJATCI ĎÁBLOVA CHŘTÁNU z roku 2006 a též jako scénárista u 3dílného thrilleru ĎÁBLOVA LEST z roku 2008. Mezi jeho nejzajímavější dokumentární snímky dosud patří NA LOVU PŘÍŠER (2001) nebo o dva roky mladší MIMOZEMŠŤANÉ.


27.8.1953
Ostrava, Československo
Arnošt Vašíček csfd

Zajatci Ďáblova chřtánuZtracená bránaStrážce dušíĎáblova lestČeské tajemnoMoravskoslezská mysteriaLabyrint záhadTajemství Voynichova rukopisuFilm o filmu Ďáblova lestNa lovu příšerPanoptikum podivnostíMimozemšťanéPlaneta záhadUtajený světAnakonda – konec mýtu?Tajemství Strážce dušíSetkání s tajemnemOstrovy mezi oceányŽivě na jedničcePřed půlnocíVšechnopárty


Aktualizace osobnostního profilu Arnošt Vašíček: 25.2. 2024 18:38