Maria Bello 57 let


Maria Bello se narodila 18. dubna 1967 v Norristownu v Pennsylvanii italskému stavaři a polské učitelce jako jedno ze čtyř dětí. Vyrůstala v katolické rodině a po střední škole Archbishop Carroll high school v Radnore úspěšně ukončila studium na Villanova University v oboru politických věd.

Do New Yorku přišla s 300 dolary a dřela na svých hereckých schopnostech v mnoha newyorských divadelních inscenacích (The Killer Inside Me, Small Town Gals with Big Problems and Urban Planning) a reklamách jako Amstel Light Girl. Než získala jednu z hlavních rolí v TV špionážní komedii Pan a Paní Smithovi (1996), kde ji byl filmovým partnerem Scott Bakula, hostovala v komedii Misery Loves Company a debutovala v The Commish: In the Shadow of the Gallows (1995). Při natáčení Pan a Paní Smithovi se musela přiučit kaskadérským kouskům.

Hostováním v třech dílech seriálu Pohotovost okouzlila natolik, že ji producenti dali smlouvu na trvalo a Bello se dostalo ohromné publicity díky roli doktorky Anny Del Amico v největším hitu televize NBC - Pohotovost - vysílaném v roce 1997. Za rolu pediatričky v ER dostala cenu Screen Actors Guild Award. Po roce odešla z vlastní vůle. Krátce na to se seznámila s Danem McDarmottem.

Stala se vyhledávanou herečkou a brzy vyhoupla do filmů v roli důvěrné přítelkyně léčícího se feťáka Bena Stillera ve filmu Permanent Midnight (1998). Role se rozjeli jako na pásu. Hned první byla postava luxusní prostitutky Rosie po boku Mela Gibsona v akčňáku Odplata (1999). Následně udělala silný dojem jako Lil, drsná majitelka baru s nažhavenými a divokými barmankami v snímku Coyote Ugly (2000). Ještě téhož roku se objevila v podobě zranitelné holky v Duets (2000) Bruca Paltrowa.


18.4.1967
Norristown, Pennsylvania, USA
Maria Bello csfd

VodouchBetter Start RunningDen co denMalé velké lžiHledání FellinihoBiřmováníMax SteelPátá vlnaThe Journey Is the DestinationThe Late BloomerWait Till Helen ComesZhasni a zemřešDemonicMcFarland: Útěk před chudobouMěsto statečnýchBig DriverMachři 2Ten třetíZmizeníBez dechuNoční jízdaKrásný chlapecMachřiManažeřiSoukromé životy Pippy LeeKdo chce zabít Nancy?Mumie: Hrob Dračího císařeThe Yellow HandkerchiefDůvěrnostiKlub vyděračůLáska podle předlohyFlickaPayback: Straight UpWorld Trade CenterDějiny násilíDěkujeme, že kouřítePřepadení 13. okrskuSestryTmaSilver CityTajemné oknoSmolařAuto Focus - Muži uprostřed svého kruhuZahni, kde můžešBorn in BrooklynSam the ManDivoké kočkyKaraokeOdplataPůlnoc nikdy nekončíMaintenanceVe přiNámořní vyšetřovací služba


Aktualizace osobnostního profilu Maria Bello: 10.11. 2023 16:51