Suzy Kendall 80 let


V Anglii, ve městě Belper v kraji Derbyshire, se jako novoroční  dárek roku 1944 narodilo do rodiny Harrison děvčátko. Rodiče ho pojmenovali Freida, ale svět showbyznysu jí od šedesátých let minulého století, zná jako Suzy Kendall. Suzy studovala malířství a design na Derby & District College of Art. Po vystudování pracovala jako módní designér ve společnosti British Celanese a poté se stala žádanou modelkou anglických fotografů. Kariéra 163cm vysoké Suzy, pak dospěla až k herectví.

Během studií oděvního návrhářství, se nevyhnutelně dostala také mezi módní fotografy a zástupce médií. Díky svému vzhledu získávala okamžitě nabídky na modeling a ač sama neměla zvlášť zájem pracovat v této branži, byla polichocena komplimenty a viděla šanci dobrého výdělku. Navíc, to sama považovala za dobrý způsob, jak upozornit na své módní nápady. Podepsala tedy smlouvu s agenturou, která jí také dala jméno Suzy Kendall. K překvapení Suzy, se hrnula jedna nabídka za druhou. Netrvalo dlouho a začala dostávat filmové nabídky. Její agenti jí přesvědčili o správnosti přijmout filmové a televizní role. První role byly menšího rozsahu, ale byla mezi nimi také role Judith ve velice úspěšném krimi snímku THE LIQUIDATOR (1965). V televizi měla Suzy premiéru 24. srpna 1965, když hrála Dianu McHale v osmém díle druhé řady seriálu R3. Epizoda se jmenuje AND NO BIRDS SING. Ještě ve stejném roce se objevila v jedné epizodě seriálu THE TROUBLESHOOTERS.

První setkání s italským filmem přišlo při natáčení „bondovky" THUNDERBALL (1965) se Seanem Connerym. Ve filmu se Suzy setkala s italskými herci, Adolfo Celim a Lucianou Paluzzi. V roce 1966 hrála Natashu v mysteriózním hororu CIRCUS OF FEAR. Ve stejném roce se jako Sue objevila v komedii THE SANDWICH MAN. Výraznější roli, Barbary Willason, pak dostala v thrilleru THE PENTHOUSE (1967). V dramatu o mladém učiteli (Sidney Poitier), TO SIR, WITH LOVE (PANU UČITELI S LÁSKOU), hrála Suzy Gillian Blanchardovou.

V roce 1968 se Suzy setkala se svým nastávajícím manželem, slavným anglickým hercem a hudebníkem Dudleym Moorem (19.4.1935-27.3.2002), v romatické komedii 30 IS A DANGEROUS AGE, CYNTHIA. Seznámili se během natáčení tohoto filmu a zanedlouho, v červnu 1968, měli svatbu. Právě Dudley byl tím, kdo přesvědčil Suzy k účasti na natáčení kooprodukčního válečného filmu FRÄULEIN DOKTOR (ŠPIÓNKA BEZE JMÉNA). Snímek byl mimochodem prvním filmem italské herečky Silvie Monti. Snímek, ale nedosáhl očekávaného úspěchu. Nicméně, kariéra Suzy nabrala na obrátkách rolí Julie v giallo snímku L'UCCELLO DALLE PIUME DI CRISTALLO (1970), ve kterém hrála přítelkyni podezřelou z vraždy a nakonec se sama stane terčem skutečného vraha. Film měl mezinárodní úspěch a byl režijním debutem Daria Argenta, který si okamžitě získal své prestižní místo u fanoušků hororu.


1.1.1944
Belper, Derbyshire, England, Velká Británie
Suzy Kendall csfd

Berberian Sound StudioAdventures of a Private EyeBis zur bitteren NeigeCrazeSpasmoStoria di una monaca di clausuraTales That Witness MadnessTorzoKlíčem je strachAssaultDarker Than AmberPták s křišťálovým peřím: Přízrak teroruThe GamblersŠpiónka beze jména30 Is a Dangerous Age, CynthiaUp the JunctionPanu učiteli s láskouThe PenthouseCircus of FearThe Sandwich ManThe LiquidatorThunderballUp Jumped a SwagmanKomisař Van der ValkThe Persuaders!The SpiesThe TroubleshootersR3


Aktualizace osobnostního profilu Suzy Kendall: 19.4. 2024 00:08