Gordon Ramsay 57 let


Světoznámý kuchař, majitel sítě restaurací na čtyřech kontinentech a držitel 12-ti Michelinských hvězd se narodil ve Skotsku roku 1966. Mnohými kritiky vynášený do nebes za své kuchařské dovednosti a praktiky, stejně jako mnohými zatracován za své chování a vyjadřování. Mnoho z jeho přátel a spolupracovníků tvrdí, že je to skvělý kuchař a šéf, ale strašný člověk.

V osmdesátých letech začal pracovat jako řadový kuchař a vystřídal několik anglických restaurací. Zakotvil u uznávaného anglického šéfkuchaře a pod jeho vedením se začal více věnovat francouzské kuchyni, což vyústilo v několikaletý pracovní pobyt v Paříži a roční vaření na soukromé jachtě. Od roku 1993 pracoval jako šéfkuchař a začal získávat svá první ocenění. Po pěti letech konečně dostál svého snu a s pomocí tchána založil svou první restauraci v Chelsea. Z této první restaurace vzrostlo obrovské impérium restaurací a podniků nejrůznějších zaměření a kuchyní po celém světě. Za své kuchařské dovednosti a schopnosti byl v roce 2006 odměněn řádem britského impéria, několikrát získal titul nejlepšího kuchaře a mnoho dalších cen. Je držitelem celkem 12-ti Michelinských hvězd, nejprestižnějších kuchařských ocenění. Stal se jedním z pouhých tří anglických kuchařů, kteří měli v jednu dobu tyto hvězdy tři.

Před televizní obrazovkou se prvně objevil již v roce 1998 v dokumentu o vaření BOILING POINT. V roce 2004 uvedl svou vlastní show RAMSAY´S KITCHEN NIGHTMARES, kde obchází problémové restaurace a během týdne se jim snaží pomoci, z tohoto pořadu vychází i Pohlreichovo ANO, ŠÉFE. Zároveň startuje i druhý pořad, který je u nás známější, PEKELNÁ KUCHYNĚ. Zde se mezi sebou utká dvanáct účastníků a vítěz se stane kuchařem v jedné z Gordonových restaurací. Dalším televizním počinem je FAKTICKÝ ODBORNÍK, jedná se o odlišnou kuchařskou show, ve které mimo jiné Ramsay vaří společně s nějakou celebritou podobné jídlo a je zde ukázán i způsob získání masa ať už lovem nebo chovem na farmě. Jeho pořady přebírají proslulé televizní stanice na celém světě. Jako host se objevil například v TOP GEAR či ve čtvrté sérii BIG BROTHER.

Ramsay žije v Anglii se svou manželkou a vychovává s ní čtyři děti. Jeho život je opředen mnoha skandály. Několikrát byl obviněn ze sexuálních záletů. Pokuta a noc strávená ve věznici za noční výtržnosti a řízení v opilosti. Čelil také zjištění, že ve svých restauracích podává nakoupené polotovary s obrovskou marží v jeho prospěch. Přes to všechno je však uznávaným kuchařem, ostatně o jeho schopnostech se už můžeme přesvědčit i my, v Praze byla otevřena jedna z jeho restaurací. Jako většina zahraničních úspěšných lidí, věnuje mnoho svých prostředků na charitu.


8.11.1966
Glasgow, Scotland, Velká Británie
Gordon Ramsay csfd

Gordon Ramsay's Food StarsNext Level Chef UKGordon Ramsay's Future Food StarsGordon Ramsay: Do neznáma - speciálNext Level ChefAdele: One Night OnlyBank BalanceThe Kelly Clarkson Show24 Hours to Hell and BackGordon, Gino a Fred na cestáchGordon, Gino, Fred a pečené vánoceGordon Ramsay: Vaří celá rodinaHot OnesThe Late Late Show with James CordenThe Late Show with Stephen ColbertNaengjanggoreul butakhaeRamsay's Costa del NightmaresGordon Ramsay: V rodinném kruhuGordon Ramsay: Vánoční rodinné vařeníMasterChef JuniorOk! TVThe Arsenio Hall ShowFOX 25th Anniversary SpecialGordon Ramsay za mřížemiGordon Ramsay: Grandhotel BritánieGordon Ramsay: Mistrovské vařeníPekelné hotely Gordona RamsayhoTeen Choice Awards 2012The Big Fat Quiz of the 00sVečernij UrgantDish NationThe 37th Annual People's Choice AwardsVánoční vaření s Gordonem RamsaymConanGordon Ramsay: Souboj restauracíGordon Ramsay: Štědrovečerní večeřeI Gordon Ramsay se nechá poučitMasterchefThe Jay Leno ShowVařte s Gordonem RamsaymGordon Ramsay: Noční můry kuchyněThe Big Fat Anniversary QuizXposéFaktický odborníkNoční Show Craiga FergusonaPekelná kuchyněAno, šéfe s Gordonem RamseymHell's KitchenThe ApprenticeJimmy Kimmel Live!Show Ellen DeGeneresovéAmerican IdolFriday Night with Jonathan RossRichard & JudyGPTVRamsay's Boiling PointThe ViewSidewalks EntertainmentGMTVNoční show Conana O'Briena


Aktualizace osobnostního profilu Gordon Ramsay: 8.11. 2023 11:55