Powers Boothe (1948 - 2017)


Americký filmový a televizní herec a malíř Powers Allan Boothe se narodil a vyrůstal na farmě v Texasu. Akademické vzdělání získal na Texas State University a Southern Methodist University v Dallasu, kde mu byl v roce 1972 udělen titul Master of Fine Arts. Hned potom se Boothe zúčastnil s regionální divadelní společnosti Oregonského Shakespearovského festivalu, kde ztvárnil mimo jiné postavu Jindřicha IV. V roce 1974 debutoval na jevišti divadla v New Yorku ve hře RICHARD III. Průlomem v jeho kariéře bylo účinkování v komediální jednoaktovce LONE STAR, pocházející z Broadwayské produkce Jamese McClura.

V roce 1980 získal ocenění EMMY za roli reverenda Jima Jonese v TV filmu GUYANA TRAGEDY: THE STORY OF JIM JONES, natočeného podle skutečného příběhu ze 70. let.

Díky svému impozantnímu vzhledu je tento 187 cm vysoký herec obsazován především do rolí autoritativních osobností, vojenských, nebo vládních agentů, nebo duchovních. V nedávné minulosti si zahrál v syrově pojatém westernovém TV seriálu DEADWOOD majitele saloonu a herny - bezohledného Cyruse Tollivera. Boothe v současné době pracuje na přípravě druhého dílu SIN CITY, který má být dokončen v roce 2007. Dále se proslýchá, že má hrát vicepresidenta D.B. Woodsideho v nových dílech seriálu 24 hodin.

V současné době žije s manželkou Pamelou v Los Angeles. Dcera Parisse Boothe si s ním zahrála v několika dílech seriálu DEADWOOD.


1.6.1948
Snyder, Texas, USA
14.5.2017
Los Angeles, California, USA
Powers Boothe csfd

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždilStraight A'sGuns, Girls and GamblingThe AvengersSuper MacEdison & LeoThe Final SeasonSuperman: Brainiac AttacksSin City - město hříchuDruhá přirozenostAttilaLovec démonůTen nejlepšíJohanka z ArkuZločin z vášněTahCon AirOpravdové ženyU-TurnDalvaMutant SpeciesNixonNáhlá smrtOperace Pavučina klamuAngely smertiMarked for MurderTombstoneRiskantní kartaRychlý jako bleskRodina špionůStalingradZa ranního rozbřeskuBlackmailers Don't ShootExtrémní předsudekInto the HomelandSmaragdový pralesNebezpečné tajemstvíRudý úsvitJižanská pohostinnostCold Eye (My Darling, Be Careful), TheGuyana Tragedy: The Story of Jim JonesNa lovuProsba o láskuSkagThe Plutonium IncidentDěvče pro zábavuAgenti S.H.I.E.L.D.To AppomattoxHatfieldovi a McCoyovi


Aktualizace osobnostního profilu Powers Boothe: 3.11. 2023 11:03