Karl Pilkington 51 let


"Alright?" Karl Pilkington se narodil 23. září 1972 v Sale (Manchester, UK). Karl "Manc" Pilkington je britským komikem, "producentem", "spisovatelem" a když už je na této databázi, můžeme přidat i "hercem". Karl je známý svou odtažitostí, „nemá rád ten tlak, co přátelství klade.“ Nemá rád Londýn, přestože v něm stále žije a na Manchester nedá dopustit. Má dva sourozence, bratra a sestru. O svém bratru Markovi mluví Karl jako o problémovém. Známé jsou například jeho příhody z armády. Legendární se stala historka o tom, jak si Mark zajel do města pro cigarety v tanku. Karlovým velmi dobrým přítelem je Ricky Gervais. V současnosti žije v Londýně se svojí dlouholetou přítelkyní Suzzane Whiston.

Dostal nabídku pracovat v Londýně - jako producent pro nové rádio XFM. Zde je v roce 2001 přidělen jako producent do sobotně odpoledního pořadu Ricky Gervais Show. Postupně je vtahován Stephenem (Merchant) a Rickym do éteru a ti jeho naivitu, stupiditu a dětské zážitky využívají jako hlubokou studnici komediálního materiálu. Tento pořad běžel až do roku 2005 a během něj představil Karl světu nezapomenutelné „features“ jako Monkey News, Rockbusters, Educating Ricky nebo Songs of frase. Spolupráce tohoto tria však pokračovala i nadále, a tak si fanoušci mohou vychutnávat Karlův humor i na různých podcastech. Karl také vydal tři knižní tituly - The World of Karl Pilkington (2006), Happyslapped by a Jellyfish (2007) a Karlology (2008).

Spoluprací s Rickym se Karlovi otevřela možnost objevovat se i na televizních obrazovkách. Od roku 2006 několikrát vystoupil v THE CULTURE SHOW, také měl vlastní pořad na Channel 4 s názvem 3 MINUT WONDER. Jako kompars účinkuje v jednom díle KOMPARZ (2007) a v bonusech je obsažen Karlem natočený Film o seriálu. Jako komparsista si zahrál i v dalších filmech INVENTION OF LYING a CEMETERY JUNCTION. V únoru 2010 začala HBO vysílat THE RICKY GERVAIS SHOW - rozhovory tria Gervais, Merchant, Pilkington v animovaném formátu. Tento pořad byl nominován na cenu Emmy a na příští rok už je připravena druhá série. Fanoušci Karla nyní velmi očekávají připravovaný pořad s názvem AN IDIOT ABROAD (2010), ve kterém Karl postupně navštíví a okomentuje 7 novodobých divů světa.

Přezdívky a přídomky Karla Pilkingtona: „Shaven monkey“, „The little round-headed buffoon“, „Head like a (effin‘) Orange“ a samozřejmě "Manc Twit" (ehm, v té tvrdší podobě), kterou dostal díky Little Donkey incidentu.


23.9.1972
Manchester, Lancashire, England, Velká Británie
Karl Pilkington csfd

ChingariCemetery JunctionZloděj, jeho žena a kánoeSick of ItDerekThe Moaning of LifeShow Rickyho GervaiseKomparzComedy LabThe Making of DerekIdiot na cestáchLearn English with Ricky GervaisSunday Brunch3 Minute WonderThe Culture Show


Aktualizace osobnostního profilu Karl Pilkington: 24.4. 2024 12:56