Bradford Dillman (1930 - 2018)


Bradford Dillman se narodil v roce 1930 v San Francisku. Vystudoval Yale a v padesátých letech se začal věnovat herectví. Na Broadwayi debutoval ve hře Eugena O´Neilla CESTA DLOUHÝM DNEM DO NOCI. V roce 1958 podepsal smlouvu se studiem 20th Century Fox a vzápětí se dostavil úspěch - na festivalu v Cannes získal cenu za roli psychopata v kriminálním dramatu podle skutečných událostí NÁTLAK (Compulsion - 1959), v němž pod režijním vedením Richarda Fleischera účinkovali rovněž Orson Welles a Dean Stockwell. Už jako uznávaný herec se Dillman opět setkal s Fleischerem a Wellesem při natáčení dalšího kriminálního dramatu CRACK IN THE MIRROR (1960).

Bradford Dillman, kterého svého času dokonce veřejnost přirovnávala k Jamesi Deanovi a k Montgomerymu Cliftovi, se objevil v mnoha televizních filmech, seriálech i sitcomech, mezi něž patřily například ALFRED HITCHCOCK HOUR, DOCTOR KILDARE, MISSION: IMPOSSIBLE, DYNASTIE (DYNASTY), nebo COLUMBO.


14.4.1930
San Francisco, California, USA
16.1.2018
Santa Barbara, California, USA
Bradford Dillman csfd

Podstata spravedlnostiHeroes Stand AloneMan OutsideVládci hlubinCovenantTreasure of the AmazonNáhlý úderLegenda o Daleké cestěThe Memory of Eva RykerTouristZběsilý útěkBefore and AfterGuayana, el crimen del sigloJennifer: Příběh jedné ženyPomstaPiraňaThe Hostage HeartThe Lincoln ConspiracyVražda v AmsterdamuGeniusKingstonNásilníkOne AwayVražda na uliciWidowAdventures of the QueenBrouciDemon, DemonForce FiveThe Legendary Curse of the Hope Diamond99 and 44/100% DeadChosen SurvivorsDisappearance of Flight 412, TheFiocco nero per Deborah, UnMurder or MercyZlatoDeliver Us From EvilTakoví jsme byliThe Iceman ComethEyes of Charles Sand, TheZnamení vlkaBrother JohnFive Desperate WomenKoncert pro SatanaLongstreetResurrection of Zachary Wheeler, TheRevengeÚtěk z Planety opicBlack Water GoldVojna není kojnáFear No EvilMost u RemagenuJigsawSergeant RykerThe Helicopter SpiesVelký BillA Rage to LiveMonstrosityFrancis of Assisi


Aktualizace osobnostního profilu Bradford Dillman: 2.11. 2023 20:16