Michael Sinelnikoff 95 let


Michael Sinelnikoff se narodil 1. srpna 1928 v Londýně, ačkoli oba jeho rodiče pocházeli z Ruska. Zatímco rodina jeho otce byla velmi chudá a přistěhovala se do Anglie výhradně s vyhlídkou lepšího zítřka, jeho matka pocházela z bohaté moskevské rodiny. Osud tomu chtěl, aby se tihle dva poznali, a když navíc Michaelův otec vynalezl zápalnou minometnou pušku, byly jakékoli finanční trable nadobro a neodvratně zažehnány.

Velký zlom přišel ale až v roce 1984, kdy se Sinelnikoff stal zakládajícím ředitelem dnes již slavné zábavní společnosti Cirque du Soleil, kterou dovedl, díky svým dlouholetým divadelním zkušenostem, k velkým úspěchům. Zde se také poprvé setkal se začínajícím producentem Lucem Campeauem, jenž mu v roce 1988 zařídil jeho nejslavnější hereckou roli profesora Sumerleeho v televizním fantasy seriálu ZTRACENÝ SVĚT, který se ale dostal na divácké obrazovky až o 11 let později.

Mimoto si ho můžeme pamatovat také třeba z filmu Martina Cambella TRESTNÍ PRÁVO z roku 1988, kde si zahrál s Garym Oldmanem nebo Kevinem Baconem. V poslední době pak ztvárnil například jednoho ze starších radních ve Snyderově BITVĚ U THERMOPYL a menší roli mu přidělil i Bill Paxton v jeho sportovním dramatu GOLFOVÝ SEN.

I přes svůj úctyhodný věk si Michael Sinelnikoff stále udržuje neskutečnou vitalitu, pracovní zápal a velkou lásku k vaření, klasické hudbě, cestování a četbě.


1.8.1928
Londýn, England, Velká Británie
Michael Sinelnikoff csfd

Králíček Sameťáček aneb Jak hračky ožívajíZrádný prsten300: Bitva u ThermopylGolfový senChasing HoldenTichá nocKouzelný výtahTaxmanThe Lost WorldOut of Mind: The Stories of H.P. LovecraftZtracený světHlasy ze zamčeného pokojeMon amie MaxTekWarPřísně tajné prázdninyRozepřeThe Final HeistCursedDen prvníUmývání mozkůShades of Love: Tangerine TaxiTrestní zákonMidnight MagicBarnumPTT jednotka: Plíživé nebezpečíVýběrModrý mužThe FoundationBethuneNaked JoshZtracený světDcera senátora SpearfieldaL'Empire des lumières


Aktualizace osobnostního profilu Michael Sinelnikoff: 23.4. 2024 09:10