Jekatěrina Klimova 46 let


Jekatěrina Alexandrovna Klimova se narodila 24. ledna 1978 v Moskvě. V roce 1999 ukončila s červeným diplomem divadelní učiliště M. S. Ščepkina (kurs N. N. Afonina). Po absolvování školy byla pozvána B. A. Morozovem do Divadla ruské armády do role Desdemony. V roce 2001 získala za tuto roli v tragédii Othello Křišťálovou růži Viktora Rozova v kategorii „herci do třiceti let“. V tomto divadle působí až do současnosti.

Sama herečka vypráví, že všechny její vzpomínky z dětství jsou spojeny se starší sestrou Viktoríí (Vikou). Ačkoliv jsou naprosto odlišné, dělaly jako děti všechno spolu. O čtyři roky starší Vika měla Káťu často na starosti a brala ji tak i na své schůzky. Společně vykouřily první cigaretu, společně jezdily na tábory a dnes jsou obě vzornými matkami svých vlastních dětí.

Jekatěrina je podruhé vdaná a má tři děti. Nejstarší dceru Jelizavetu má z prvního manželství s Iljou Chorošilovem. Syny Matveje a Korneje má z manželství s hercem Igorem Petrenko (TARAS BULBA, HVĚZDA, ZPÁTKY NA FROTNĚ 2).

Český divák Jekatěrinu zná z filmů ZPÁTKY NA FRONTĚ (2008) a ZPÁTKY NA FRONTĚ 2 (2010), kde hrála Ninu. Vidět jsme ji mohli i v seriálu ANASTÁZIE, kde hrála kněžnu Natálii Repninu. S některými kolegy z Anastázie se potkala i v seriálu GREKHI OTCOV (Hříchy otců), s Daniilem Strachovem, rovněž kolegou z Anastázie, se setkala ještě ve filmech PRŮSMYK SMRTI (2006) a Zpátky na frontě. S další hvězdou ruské kinematografie, Sergejem Bezrukovem, se setkala ve filmu MATCH (2012).


24.1.1978
Moskva, Rusko, Sovětský svaz
Jekatěrina Klimova csfd

Artek. Bolšoje putěšestvijeKrasnaja ŠapočkaLjubov i SaxJolki novyjeLjubov v bolšom gorodě 3Podarok s charaktěromČempiony7 glavnych želanijIkona sezonaJa těbja nikogda ně zabuduKurjer iz RajaMatchMečty iz plastilinaS novym godom, mamy!SvidanijeMy iz buduščego 2Silnaja slabaja ženščinaAntikiller D.K: Ljubov bez pamjatiTichaja semejnaja žizňZpátky na frontěPrůsmyk smrtiA poutru oni prosnulisProščanije v ijuněJady, ili Vsemirnaja istorija otravlenijProsto MichalyčUnder Military Law 5KatranMoloďožkaTorgsinOpekunVy vsjo meňa besitěŠakalLjudmila GurčenkoMoskovskaja borzajaPo zakonam vojennogo vremeniSerdce AngelaVljubljonnyje ženčšinyČumaGrigorij R.Kuprin. PojedinokOtmena vsech ograničenijVolčje solnceMosGazOdnaždy v RostoveSindrom drakonaZaščitnicaVesna v děkabrePobegKamenskajaAnastázieVremena ne vybirajutVečernij Urgant


Aktualizace osobnostního profilu Jekatěrina Klimova: 3.11. 2023 10:06