Gary Lockwood 87 let


"Jsem herec. Okusil jsem ode všeho trochu. Herec je něco jako kovboj. V neděli už máte po show a směřujete na další štaci. A o tom taky v podstatě šoubyznys je.“

Následovaly dva ”jednosezónní” seriály: ”Follow the Sun” (1961-1962) o redaktorech jednoho havajského dobrodružného magazínu (hráli je Brett Halsey a Barry Coe), Lockwood zde hrál Erica Jasona, který sháněl materiál pro články. V seriálu se o něm říká, že se narodil v den útoku na Pearl Harbor, ve skutečnosti je ale téměř o pět let starší. V letech 1963-1964 zářil jako mladý podporučík ”mariňáků” William "Bill" Rice v seriále ”The Lieutenant”. Jedním z producentů byl tvůrce ”Star Treku”, Gene Roddenberry a jeho přímého nadřízeného, kapitána Raymonda Rambridge, tu hrál Robert Vaughn. Navzdory slušnému ohlasu se seriál vysílal v sobotu večer proti jednomu ”blockbusteru” a po devětadvaceti dílech skončil.

Lockwoodovou nejznámější rolí je bezpochyby nešťastný astronaut Dr. Frank Poole z Kubrickovy famózní sci-fi 2001: VESMÍRNÁ ODYSEA (1968). Z dalších rolí stojí za zmínku major Gary Mitchell ve třetím díle, původně druhém pilotním filmu, úvodní série ”Star Treku” s názvem STAR TREK: KAM SE DOSUD ČLOVĚK NEVYDAL (1966). V té době se taky se svojí ženou Stefanií Powersovou sešel v jednom nezapomenutelném díle romantického seriálu ”Love, American Style” (1969), kde jeho postava – novomanžel - uvízne pusou kolem koule na klice, protože mu řeknou, že má příliš malou pusu a on si to chce prostě ověřit.

V letech 1959 - 2004 se Lockwood objevil v asi čtyřicítce různých projektů, patří sem Kramerovo drama R.P.M (1970) s Anthony Quinnem nebo akční PROJECT: KILL (1976) s Leslie Nielsenem. Během let se zavedl jako představitel násilníků v různých westernech a policejních dramatech. Na svém kontě má několik desítek hostování v seriálech (“Barnaby Jones“, “MacGyver”, “To je vražda, napsala” aj.) Lockwood byl třikrát ženatý, je otcem herečky Samanthy Lockwoodové jejíž matkou je Denise DuBarry. V současné době žije on i dcera nadále v Los Angeles.


21.2.1937
Van Nuys, California, USA
Gary Lockwood csfd

Unbelievable!!!!!Star Trek Equinox: The Night of TimeBedfull of Foreigners, ANight of the ScarecrowTerror in ParadiseThe Return of the Six Million Dollar Man and the Bionic WomanVe jménu vlastiHalf NelsonEmergency RoomSurvival ZoneGirl, the Gold Watch & Dynamite, TheTop of the HillNávrat doktorky LaurelovéDuch letu 401Bad Georgia RoadKit Carson and the Mountain MenDlouhá dobytčí stezkaProject: KillManhunterThe F.B.I. Story: The FBI Versus Alvin Karpis, Public Enemy Number OneStand Up and Be CountedEarth IIR.P.M.Modelky na prodej2001: Vesmírná odyseaFirecreekThey Came to Rob Las VegasSally and SamKitten with a WhipStalo se na světové výstavěMagický mečTřpyt v trávěZtracená zeměTall StoryWarlockTemné nebeTo je vražda, napsalaMacGyverThe Fall GuyV ulicích San FranciscaThe Six Million Dollar ManBarnaby JonesNight GalleryStar TrekThe Lieutenant


Aktualizace osobnostního profilu Gary Lockwood: 24.2. 2024 18:25