Jim Varney (1949 - 2000)


Jim Varney se narodil 15. června 1949. Byl to charakterní herec, ale byl také schopen skvěle zahrát i komediální, či dokonce "ztřeštěné" role. Nejvíce jej proslavila role Ernesta P. Worrella, kterou vytvořila Nashvillská reklamní agentura "Carden and Cherry" v 80. letech. Tato postava poté vystupovala v mnoha reklamách a proslavila Varneyovu tvář po celém světě.

Život jako Ernest začal Jim žít v 80.letech, kdy také vznikla první reklama, ve které tato postava vystupovala. Postava Ernesta se stala tak populární, že s ní dokonce vznikl TV seriál HEY VERN, IT'S ERNEST!, a také série filmů v průběhu 80. a 90. letech. Film ERNEST GOES TO CAMP přinesl Jim Varneymu nominaci "nejhorší nová hvězda" v roce 1987 na Golden Raspberry Awards (u nás známá jako Zlatá malina). To však nic nemění na tom, že film měl obrovský úspěch a vydělal více než 25 milionů amerických dolarů. Další "Ernestovy" filmy jsou : ERNEST SAVES CHRISTMAS, SLAM DUNK ERNEST, ERNEST GOES TO JAIL, ERNEST GOES TO AFRICA, ERNEST RIDES AGAIN, ERNEST GOES TO SCHOOL, ERNEST SCARED STUPID a ERNEST IN THE ARM.

Varney byl dvakrát ženatý, avšak obě manželství skončila rozvodem. Byl také velkým fanouškem hudby, zejména rock'n'rollu. Po celý život byl těžkým kuřákem, což mu přivodilo rakovinu plic. Jim Varney umírá 10. Února 2000 ve White House, stát Tenessee.


15.6.1949
Lexington, Kentucky, USA
10.2.2000
Whitehouse, Tennessee, USA
Jim Varney csfd

Atlantida: Tajemná říšeTáta a ti druzíExistoPadělatelToy Story 2: Příběh hraček3 nindžové v zábavním parkuErnest na vojně100 ProofAnabela: Vánoční přáníBlood, Friends and MoneyErnest jede do AfrikySnowboardová akademieErnest bodujeToy Story: Příběh hračekErnest jde do školyPolibky a objetíZvláštní úkol - Burani z Beverly HillsErnest kanonýremWilderův oheňErnest's Greatest Hits Volume 2Ernest proti obroviErnest ve vězeníErnest Goes to Splash MountainFast FoodErnest zachraňuje VánoceErnest na tábořeWalt Disney World Celebrity CircusDr. Otto a záhada temného paprskuErnest Film Festival, TheHey Vern, It's My Family AlbumKnowhutimean?Šerif z poutiOperation PetticoatHerkulesSimpsonoviRoseanneEd's Night PartyDuckman: Private Dick/Family ManHey, Vern, It's Ernest!The RoustersAmerica 2-NightFernwood 2 NightOperation PetticoatAliceJohnny Cash and FriendsDisneylandThe Story Behind 'Toy Story'Wonderful World of Disney: 40 Years of Television Magic, TheYour World as I See ItComic ReliefComic Relief IVComic Relief IIIThe New Hollywood SquaresPink Lady


Aktualizace osobnostního profilu Jim Varney: 3.11. 2023 12:57