Roland Møller 51 let


Roland Møller se narodil v dánském městě Odense ležícím na ostrově Fyn. Vyrůstal v kriminálním prostředí a byl 10x odsouzen za napadení. Roland si odseděl celkem čtyři a půl roku, než byl podmínečně propuštěn pod podmínkou, že v roce 2002 opustí Odense. Následně navštěvoval hudební akademii Den Rytmiske Højskole. Když pobýval ve škole, byl v pěkném otevřeném světě, kde se setkávaly protiklady a učili se jeden od druhého, což se na herci nejspíše podepsalo v dobrém a následně se přestěhoval do Kodaně, kde začal pracovat s rapperem Jokerenem jakožto skladatel.

Poté se objevil v Lindholmově filmu A Hijacking z roku 2012 a ve filmu Northwest z roku 2013, který režíroval Michael Noer, druhý spolurežisér filmu R. Za obojí byl nominován na cenu Bodil za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli a také ji získal. V roce 2014 se objevil ve filmu Druhá šance a v roce 2015 se objevil ve válečném dramatu Land of Mine, kde si střihl svou první hlavní roli. Zde obdržel cenu Bodil za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli.


28.5.1972
Odense, Dánsko
Roland Møller csfd

Black LotusSběratel andělůJan ŽižkaKrvavě rudé nebeRytíři spravedlnostiPoslední VermeerSkleněný pokojValhalla: Říše bohůCizinec ve vlakuMrakodrapV koutku srdceAtomic Blonde: Bez lítostiDarklandMotýlekUndercoverDcera čarodějkyV písku - Příslib svobodyDruhá šanceSeverozápadÚnosRCitadelSeverní vodySløbornStíny nad StockholmemDicte


Aktualizace osobnostního profilu Roland Møller: 18.12. 2023 07:54