Cameron Daddo 59 let


Australský herec, hudebník a moderátor Cameron Peter Daddo se narodil 7.3.1965 v Melbourne jako v pořadí druhý z pěti sourozenců. Dva roky žil s otcem v USA, kde i studoval, ale školu ukončil po návratu do Austrálie. V současnosti žije v Los Angeles v Californii. Od roku 1991 je ženatý s australskou modelkou Alison Brahe a mají spolu tři děti - Lotus, River Tru a Bodhi Fait.

V divadle hrál ve velmi úspěšném muzikálu BIG RIVER, ve kterém ztvárnil Hucka Finna. Za tuto roli získal 'MO' Award ( ekvivalent Tony Awards ) a byl vyhlášen Varietním umělcem roku. Jako hudebník hrál s australskými kapelami Nearly Smooth Guzs a Baby Lams. V roce 1992 vydal své debutové album A Long Goodbye. Byl vyhlášen zpěvákem roku na Australian Country Music Awards. I v současné době koncertuje.

V roce 1992 se stěhuje i s rodinou do Los Angeles, aby v Holywoodu pokračoval v kariéře a přichází zlom, když dostává roli v seriálu MODELKY s.r.o. a v roce 1993 ve filmu KRONIKY MLADÉHO INDIANA JONESE. V letech 1996-1998 ztvárnil hlavní roli Rollieho Tylera v seriálu F/X SERIES a v roce 2000 hrál ve filmu ANNA ZE ZELENÉHO DOMU - PŘÍBĚH POHRAČUJE roli Jacka Garrisona, amerického spisovatele, který měl důležitou roli během 2. světové války. Byl obsazen jako Devon Berk ve filmu Davida Lynche INLAND EMPIRE v roce 2006. V roce 2007 účinkoval jako průvodce v reality show PIRATE MASTER na CBS, ve filmu HACIA LA OSCURIDAD a spoluprodukoval film DRIFTER, kde hrál i hlavní roli Martina. Mezi jeho zatím poslední projekty patří např. film NEBEZPEČNÉ HRY 4 z roku 2010.


7.3.1965
Melbourne, Victoria, Austrálie
Cameron Daddo csfd

Jak obšťastnit ženuVysněný životAlmost BroadwayIt's Gawd!Romantically SpeakingFandangoNerveSugarPohřbeni zaživaSix LoversOliver's GhostNebezpečné hry 4PassengersDrifterMateřská posedlostPůlnoční polibekScorchedCesta do temnotyAgent v sukni 2Blackwater Valley ExorcismChloe's PrayerInland EmpireMrtvá má ležet v hrobcePterodaktylStupeň 7: Konec světaZpovědní tajemstvíSvět řekyThe Incredible Mrs. RitchieAntraxZebra LoungeAnne of Green Gables: The Continuing StoryHon na čarodějniceMladý Indiana Jones: Pouštní anabázeBetween Love and HateMaking of Nothing, TheTracks of GloryBonyThe HeroesStitchersNámořní vyšetřovací služba L. A.Případy doktora BleikaNikitaDokonalý podrazRizzoli & Isles: Vraždy na pitevněNámořní vyšetřovací služba24 hodinEleventh HourKauzy z Bostonu


Aktualizace osobnostního profilu Cameron Daddo: 3.4. 2024 11:12