Dominique Pinon 69 let


Tento francouzský herec, narozený 4. března 1955 v Saumuru, jehož charakteristickými rysy je pomačkaná tvář a štěněcí výraz očí, je především znám díky své spolupráci s režisérem Jeanem-Pierrem Jeunetem. Účinkoval také v divadlech Salamandre a Théâtre de la Ville v Paříži. V roce 2004 obdržel Molièrovu cenu za nejlepšího herce.

Ačkoliv z biologického hlediska by se o Dominiku Pinonovi dalo říci, že už má svoje nejproduktivnější léta za sebou, herečtí fanoušci se o něj zatím obávat nemusí. Dokud bude při síle (a dokud bude Jeunet točit další filmy), jistě se od něj dočkáme mnoha dalších zajímavých a vyšinutých rolí i roliček.


4.3.1955
Saumur, Maine-et-Loire, Pays de la Loire, Francie
Dominique Pinon csfd

ApachesHamlet WithinBigBugÇa tourne à Saint-Pierre et MiquelonEmma BovaryA Perfect EnemyRozprostři křídlaBílý tesákCaminhos MagnétykosEdmondI Love My MumPodle skutečné událostiVive la crise !La DorMeuse DuvalLa Folle Histoire de Max et LéonCena touhyDuchless 2A Love YouBrèves de comptoirPodnájemniceSomewhere BeautifulL'Extravagant voyage du jeune et prodigieux T.S. SpivetVálka v hotelu Royal PalaceCrédit pour tousPrázdniny u mořeColèreI pro lásku se zabíjíL'Orpheline avec en plus un bras en moinsMumuAn Organization of DreamsGalimatyášMorris: A Life with Bells OnMurphyho zákon maximálních průšvihůStvořeníÉtrange monsieur Trip, L'Dante 01Musée haut, musée basThe Oxford MurdersKde se cesty křížíL'acte inconnuLa Luna en BotellaMidsummer MadnessDikkenekMasz na imię JustinePráce na farměZe filmHellbreederKurz - Der FilmMost osuduNe quittez pas!Příliš dlouhé zásnubyAgenti dementiKubricks, LesParts of the FamilyVítejte u RozovýchŠifraDead or AliveAmélie z MontmartruSe souvenir des belles chosesSabotage!


Aktualizace osobnostního profilu Dominique Pinon: 18.11. 2023 12:10