Alexis Arquette (1969 - 2016)


Narodil se jako Robert Arquette 28. 7. 1969 v Los Angeles. Byl čtvrtým z pěti dětí herce a filmového producenta Lewise Arquetta a polské židovky, hipísačky, básnířky, divadelní herečky a politické aktivistky Mardi Nowak-Arquette (známé také jako Olivia). Pochází z herecké rodiny, herectvím se živí jak obě jeho sestry (Rosanna, Patricie), tak i jeho dva bratři (Richmond, David). Je švagrem Courteney Cox.

Hraje převážně vedlejší role, v nichž často exceluje různými kostýmy. Hrál ve filmovém zpracování knihy O MYŠÍCH A LIDECH, v tarantinovce PULP FICTION, v hororech KUKUŘIČNÉ DĚTI 5, VRACEJÍ SE... ZNOVU, CHUCKYHO NEVĚSTA, nebo komediích ŠVÉDSKÁ TROJKA a PÍSEŇ PRO NEVĚSTU (kde se objevil jako fanda Boye Georgea a v nezapomenutelném podání zazpíval skladbu „Do You Really Want to Hurt Me“). Za roli třicetiletého malíře Andrewa Magnuse ve filmu NEVER MET PICASO (1997) získal cenu na Filmovém Festivalu Gayů a Lesbiček v Los Angeles. Nevyhýbá se ani seriálové tvorbě: ROSEANNE, PŘÁTELÉ, XENA, THE STRIP.

Alexis rovněž vystupuje jako drag queen v transgenderových show a kabaretech. Bývá často pozýván do televizních diskusí o hranicích pohlaví a queer. Pózoval rovněž jako hindský bůh Krišna na kontroverzní obálce pro magazín pro gaye Genre Magazine.


28.7.1969
Los Angeles, California, USA
11.9.2016
Beverly Hills, Kalifornie, USA
Alexis Arquette csfd

CitizensCesta zpátky k nuleHard BreakersHere & NowOpravdový JonathanLegendy z DogtownuFilmový hrdinaKiller Drag Queens On DopeWasabi TunaThe TripŠňupThe Woman Every Man WantsBoys Life 3The Price of AirClublandLáska zabíjíOut in FiftyTaková normální holkaTomorrow by MidnightChuckyho nevěstaCleopatra's Second HusbandFool's GoldKukuřičné děti 5: Pole teroruPíseň pro nevěstuI Think I DoSbohem AmerikoCo jsem ti nikdy neřeklaKiss & TellNever Met PicassoVracejí se... znovuDead WeekendFriskJesse JamesParadise FramedParadise FramedČerná klecDon't Do ItLies of the Heart: The Story of Laurie KelloggPulp Fiction: Historky z podsvětíŠvédská trojkaGriefJack Be NimbleMlýnek na masoModlitba pro bratraO myších a lidechPobřeží snůVěčná blaženostHollow Boy, TheGavre Princip - Himmel unter SteinenVelká hraPoslední útěk do BrooklynuSomrák z Beverly HillsCalifornicationPřáteléSyn plážeXena


Aktualizace osobnostního profilu Alexis Arquette: 31.10. 2023 04:16