Christian De Sica 73 let


Christian De Sica slavný syn, ještě slavnějších rodičů. Christian se narodil 5. ledna 1951 v Laziu v Římě. Matkou byla herečka María Mercader (1918-2011), mimochodem sestra Ramóna, ruského agenta a vraha Lva Trotského. Otcem byl slavný italský herec a režisér Vittorio De Sica (1901-1974).

Christian se vydal ve stopách rodičů a stal se hercem. Debutem je v roce 1972 film PAULINA 1880 v hlavní roli s řeckou kráskou Olgou Karlatos. Příběh z období baroka o erotice a mystice. V roce 1974 dal příležitost svému synovi Vittorio v dramatu KRÁTKÁ DOVOLENÁ (UNA BREVE VACANZA). V roce 1979 hrál s Albertem Sordim a Laurou Antonelli v Cerviho zpracování Moliéra ZDRAVÝ NEMOCNÝ jako Claudio Anzalone. Dnes je Christian kritiky nejvíce přirovnáván právě k Sordimu, od něhož „pochytil“ mnoho výrazů. Takové přirovnání je jistě pro Christiana tou nejlepší pochvalou.

Úspěchem končí komedie z roku 1992 RICKY A BARABÁŠ, kde vytvořil hlavní roli spolu s Renatem Pozzettem. V televizi se stává populární jako komik, na stanici RAI v různých pořadech typu BAMBOLE, NON C'É UNA LIRA (1978). Roku 1983 se poprvé v režii Carla Vanziny objevuje „dovolenková“ komedie. Nese název VACANZE DI NATALE (VÁNOČNÍ PRÁZDNINY) a je úvodním snímkem dlouholeté série těchto komedií, které se objevují vždy o Vánocích. Hned v roce 1985 přichází VACANZE IN AMERICA (s Edwige Fenech). Christian hraje ve všech těchto snímcích. Tyto komedie jsou velmi úspěšné a zpočátku je režíruje Enrico Oldoini, ale v roce 1995 režíroval Neri Parenti VACANZE DI NATALE 95 a od té doby téměř pokaždé režíruje tyto komedie výhradně on. Nejznámější dvojící jsou v těchto filmech Christian De Sica a Massimo Boldi, kteří se potkali na natáčení Parentiho HASIČŮ (1985). Komedie přibývají, například v roce 2002 je to NATALE SUL NILO a poté pravidelně přichází co rok to film. V roce 2010 je to NATALE IN SUD AFRICA. Roku 2011 je zase Christian po boku krásky Sabriny Ferilli ve VACANZE DI NATALE A CORTINA. Massimo Boldi se v této sérii objevil naposledy v roce 2005 ve snímku NATALE A MIAMI (VÁNOCE V MIAMI). Z důvodu osobních neshod se roku 2005 Christian a Massimo umělecky rozešli. Za 20 let společné kariéry natočili 24 filmů. Christian, se stal po Villaggiovi Parentimu novým dlouhodobým partnerem a hraje téměř ve všech jeho filmech. Rovněž se objevuje i v nejnovější Parentiho komedii o pětici přátel AMICI MIEI – COME TUTTO EBBE INIZIO (2011), která je velkou konfrontací s Monicelliho veleúspěšnou trilogií AMICI MIEI (MOJI PŘÁTELÉ). V Parentiho komedii se objevují jako protagonisté Christian De Sica, Michele Placido, Giorgio Panariello, Paolo Hendel a Massimo Ghini.

Jako jeden z Italů si zahrál také v hollywoodském trháku CIZINEC (2010) s Johnny Deppem a Angelinou Jolie. Režisérsky po vzoru otce zkouší štěstí poprvé Christian roku 1990 se snímkem FACCIONE, který byl na míru ušitý pro Nadiu Rinaldi. V romantickém snímku IL CONTE MAX si v roce 1991 Christian zahrál nejen s kráskami Ornellou Muti a Anitou Ekberg, ale také se svou matkou Marií a vše zaštítil jako režisér. Další režisérské počiny jsou například UOMINI, UOMINI, UOMINI (1995) či THE CLAN (2005).


5.1.1951
Řím, Lazio, Itálie
Christian De Sica csfd

Jestli se rozzlobíme, budeme zlíS rodinou za každou cenuChi ha incastrato Babbo Natale?ComediansDovolená na MarsuLa mia banda suona il popSono solo fantasmiAmici come primaBohatství chudých 2Bohatství chudýchFräulein - una fiaba d'invernoVacanze ai CaraibiLa scuola più bella del mondoColpi di FortunaPrinc křupanBuona giornataColpi di fulmineAmici miei - Come tutto ebbe inizioVacanze di Natale a CortinaCizinecIl figlio più piccoloNatale in SudafricaNatale a Beverly HillsNatale a RioParlami di meNatale in crocieraNatale a New YorkZio d'America 2, LoNatale a MiamiThe ClanChristmas in LoveNatale in IndiaNatale sul NiloMerry ChristmasBodyguards - Guardie del corpoTifosiVacanze di Natale 2000PaparazziSimpatici & antipaticiA spasso nel tempo: l'avventura continua3A spasso nel tempoUomini uomini uominiVacanze di Natale 95S.P.Q.R. 2000 e 1/2 anni faAnni 90 - Parte IIAnni 90Ricky a BarabášIl conte MaxVacanze di Natale '91Vacanze di Natale '90Fratelli d'ItaliaNoční klubCompagni di scuolaDva v sukníchHasiči 2: Hrdinská miseMonte Carlo - Gran CasinoDetective School DropoutsObchodní domyYuppies 2


Aktualizace osobnostního profilu Christian De Sica: 2.11. 2023 04:31