Lara Wendel 59 let


Lara Wendel je německá herečka, která se v období sedmdesátých a osmdesátých let minulého století objevovala hlavně v italské produkci. Z malého děvčátka, které začíná ve světě showbyznysu opravdu brzy, se postupně stala jedna z krásek italského filmu tohoto období a také úspěšná modelka.

Filmovým debutem Lary se stal giallo-thriller MIO CARO ASSASINO (1971). Od roku 1971 do roku 1974 působila Lara pod jejím skutečným jménem Daniela Rachele Barnes v několika italských filmech jako dětská herečka. V kriminálním filmu s Francem Nerem SQUADRA VOLANTE UCCIDETELI….SENZA RAGIONE (1973) dokonce hrálka se svou matkou i bratrem Michaelem. S bratrem ještě hrála roku 1979 v satanistickém hororu UN'OMBRA NELL'OMBRA.

Umělecké jméno Lara Wendel je kombinací posledních dvou písmen jejího prvního křestního jména Daniela a prvních dvou písmen jejího druhého jména Rachele, to vše doplněné o dívčí jméno její matky. Tento pseudonym poprvé použila v roce 1976 při náteční kontraverzního snímku MALADOLESCENZA. Film byl natáčen od 17.8.1976 do 16.9.1976 na území Rakouska v oblasti Korutan, aby se předešlo problémům s italskými zákony, z důvodu nízkého věku aktérů. Snímek pojednává o prvních dětských sexuálních zkušenostech a vztahu dvou dívek a jednoho chlapce. Fabrizia zde ztvárnil sedmnáctiletý Martin Loeb a dvě jedenáctiletá děvčata byly Laura (Lara Wendel) a Silvia (Eva Lonesco). Eva se dokonce objevila již v pěti letech na erotických fotografiích. Film je v mnoha evropských zemích považován za dětskou pornografii a je zakázán.

Dále pokračovali role ženy-dítěte, včetně nahých scén a Lara se objevuje ve snímcích jako DESIDERIA : LA VITA INTERIORE (1980) v roli Desiderie, nebo jako drogově závislá dívka Viva Montero ve filmu IL FALCO E LA COLOMBA (1981). Ve svých dvaceti letech hrála ve druhém pokračování televizního seriálu CHOBOTNICE v roli Ellis. Asi nejúspěšnějším rokem byl pro Laru rok 1987, kdy hrála ve Felliniho filmu INTERVISTA roli nevěsty. Ve stejném roce hrála také v hororech VRAŽEDNÍ PTÁCI (UCCELLI ASSASSINI) a DŮM DUCHŮ (LA CASA 3). Roku 1987 hrála Lara společně s Massimo Ciavarrou a tehdy začínající budoucí hvězdou Nicole Kidman v televizním filmu UN'AUSTRALIANA A ROMA.


29.3.1965
Mnichov, München (Stadt), Bayern, Západní Německo
Lara Wendel csfd

Manželé a milenciAquileCollegeDům duchůFrati rossi, IInterviewUn'australiana a RomaVražední ptáciMorirai a mezzanotteA me mi piaceFatto su misuraVai alla grandeIdentifikace ženyTemnotaFalco e la colomba, IlDesideria: La vita interioreDramma borghese, UnErnestoOmbra nell'ombra, UnDívka v modrém sametuMaladolescenzaIl profumo della signora in neroSenza ragioneLa mala ordinaMůj milovaný vrahRequiem per voce e pianoforteChobotniceI ragazzi di celluloide 2


Aktualizace osobnostního profilu Lara Wendel: 3.11. 2023 11:18