Neil McCarthy (1932 - 1985)


Neil McCarthy, vl. jménem Eugen Neil McCarthy, se narodil Eugenovi Charles McCarthymu a Beatrice Annie Corney McCarthy. Vystudoval jazykový obor na Trinity College v Dublinu a byl kvalifikován pro výuku latiny a francouzštiny. Cizí jazyky byly jeho osobním koníčkem, přesto je dokázal zužitkovat i ve své herecké kariéře. Francouzsky mluvil v seriálu Freewheeler a řecky v Who Pays the Ferryman?, kde byl jeho přízvuk natolik dobrý, že si skupina řeckých tvůrců, která natáčení navštívila, myslela, že Neil je rodilým Řekem.

Byl také velmi nadaným hudebníkem. Přestože měl kvůli své nemoci ruce „jako svazky banánů“, dokázal bravurně hrát na klavír – tak se o něm vyjádřil ve své vzpomínkové knize jeho herecký kolega ze seriálu Doctor Who a zároveň dlouholetý přítel Jon Pertwee. Bohužel toto své umění nikdy a nikde nepředvedl veřejně.

Přes svůj vzhled byl, podle jeho kolegů, ale i návštěvníků hospůdky Fox on the Hill v Camberwellu, kde v 60. a 70. letech žil, v osobním životě velmi tichým a skromným člověkem. Neil McCarthy zemřel v 51 letech na onemocnění motorických neuronů, kam spadá i nevyléčitelné onemocnění ALS. Hrob má na hřbitůvku u Fordingbridge u jižního pobřeží Anglie.


26.7.1932
Lincoln, England, Velká Británie
6.2.1985
Fordingbridge, Hampshire, England, Velká Británie
Neil McCarthy csfd

Klub příšerSouboj TitánůZloději časuGeorge and MildredZajatec japonských ostrovůMeasure for MeasureZloděj z BagdáduNeuvěřitelná SarahOperace DaybreakSide by SideSteptoe & Son: Zase na koniCosmo and ThingyKam orli nelétajíCuckoo PatrolPahorekZuluKasařTwo Left FeetThe Pot CarriersWe Joined the NavySands of the DesertTales of Mystery and ImaginationGet Lost!Keep It in the FamilyProfesionálovéThe Gentle TouchŠogunBoy Merlin, TheJen když se smějuEnemy at the DoorReturn of the SaintThe Other OneWho Pays the Ferryman?Ghosts of Motley Hall, TheChurchill's PeopleLittle Bit of Wisdom, ANine Tailors, TheSome Mothers Do 'Ave 'EmCrown CourtDobrodružství Černého bleskaEmmerdale FarmMy Wife Next DoorSykesUchazeči o trůnJason KingRivalové Sherlocka HolmeseAlbert and VictoriaPlay for TodayTales of UneaseČáryfukRandall a HopkirkGreat Expectations


Aktualizace osobnostního profilu Neil McCarthy: 29.2. 2024 09:28