Jayne Mansfield (1933 - 1967)


Americká herečka Jayne Mansfield se narodila jako Vera Jayne Palmer 19. dubna 1933 v Pensylvánii. Když byly malé Jayne tři roky, zemřel její otec na srdeční příhodu. Její matka se znovu provdala a rodina se přestěhovala do Dallasu v Texasu. Sedmnáctiletá Jayne otěhotněla a v květnu roku 1950 se provdala za Paula Mansfielda, jehož jméno později používala jako umělecké. V listopadu téhož roku se narodila dcera Jayne Marie Mansfield. Po ukončení střední školy se Jayne přihlásila na Texaskou univerzitu v Austinu. Roku 1954 se s manželem a dcerou přestěhovala do Kalifornie, k čemuž ji vedla její velká touha stát se filmovou hvězdou. Začala se objevovat v různých časopisech a dokonce se v roce 1955 stala Playmate časopisu Playboy.

Mezi filmy, které Jayne v 50. letech proslavily, patří snímek THE GIRL CAN'T HELP IT (1956). O něco méně známá je Jayne Mansfield jako herečka divadelní. Objevila se na slavné scéně Broadway ve hře ZKAZÍ ÚSPĚCH ROCKA HUNTERA, kde ji objevil produkční šéf 20th Centruy Fox Buddy Adler.Později ji angažoval Tropicana Hotel v Las Vegas, vzniklo tak revue s názvem PRÁZDNINY V TROPICANĚ, kde se po boku Jayne objevil její druhý manžel Mickey Hargitay. Jednalo se o mimořádně úspěšný projekt.

V roce 1963 Jayne natočila film pod názvem SLIBY! SLIBY!. Byly natočeny dvě verze tohoto filmu. První z nich byla poněkud umírněná a určená široké americké konzervativní veřejnosti. Druhá verze s odvázanějšími scénami byla určena pro poněkud tolerantnější evropské publikum.

Osudným dnem v životě blonďaté herečky se stal 29. červen roku 1967 na silnici ve státě Louisiana. Došlo k automobilové nehodě, při které zemřela Jayne spolu se svými dvěma přáteli. Jako zázrakem přežily její tři děti, které spaly na zadním sedadle vozu.


19.4.1933
Bryn Mawr, Pennsylvania, USA
29.6.1967
New Orleans, Louisiana, USA
Jayne Mansfield csfd

Rex Gildo - Der letzte TanzSingle Room FurnishedPrůvodce ženatého mužeLas Vegas Hillbillys, TheThe Fat SpyAmore primitivo, L'Einer Frisst den anderenPanic ButtonPánská jízdaHeimweh nach St. PauliPromises! Promises!It Happened in AthensThe George Raft StoryGli amori di ErcoleThe ChallengeToo Hot to HandleThe Sheriff of Fractured JawDejte jim za mě pusuThe BurglarThe Wayward BusWill Success Spoil Rock Hunter?Female JungleThe Girl Can't Help ItHell on Frisco BayIllegalPete Kelly's BluesZadáno pro Alfreda HitchcockaSkin: A History of Nudity in the MoviesMansfield 66/67Jayne Mansfield, la tragédie d'une blondeGeorge Harrison: Living in the Material WorldHollywoodští rivalovéLas Vegas: An Unconventional HistoryBettie Page: The Girl in the Leopard Print BikiniSex at 24 Frames Per SecondPlayboy: The Story of XGreat Romances of the 20th CenturyDeath Scenes 2Playboy Video Centerfold: Dutch TwinsHollywood's Private Home MoviesWild, Wild World of Jayne Mansfield, TheMondo HollywoodOmnibusSpreeHollywood My Home TownHollywood Without Make-UpLykke og kroneMenschen, Hoffnungen, MedaillenScreen Snapshots: Salute to HollywoodThe James Dean StoryReflets de CannesPoem PostersThe Pat Boone ShowMiss Skandinavia 1964Girl TalkThe Match GamePasswordThe 18th Annual Golden Globe AwardsThe Annual National Sports Awards


Aktualizace osobnostního profilu Jayne Mansfield: 31.10. 2023 05:24