Aleš Brichta 64 let


Aleš Brichta je jeden z nejvýznamějších českých zpěváků tvrdého rocku, který se narodil 9 srpna 1956 v Praze. Vystudoval hotelovou školu a vysokou školu ekonomickou se zaměřením na zahraniční obchod. Zprvu ho ovlivňovala americká country hudba, v průběhu studentských let se pěvecky angažoval v různých sklepních kapelách jako např Kentaur, Projektil či Apad, ze kterého se záhy začala vylupovat jeho nejzásadnější kapela jeho života, legendární heavy metalová skupina Arakain, kterou v roce 1982 spoluzaložil se svým budoucím švagrem, kytaristou Jiřím Urbanem a se kterou natočil v průběhu 90. let řadu velmi úspěšných studiových alb počínaje prvním a zásadním albem Arakainu s názvem Thrash the Trash až po poslední počin Archeology, který byl zakončením Alešova dvacetiletého působení v Arakainu, přičemž k tomuto výročí kapela vydala i koncertní DVD s názvem 20 let natvrdo a stejně tak stejnojmennou velmi pečlivě vypracovanou knihu. Po té zpěvák založil metalovou kapelu Grizzly, která ale neměla dlouhého trvání a po natočení trojpísničkového alba New Spirit se uchýlila k zimnímu spánku.

To však není zdaleka vše, čím se tento produktivní rocker může chlubit. Dnes již nežijící zpěvačce Pavle Kapitánové nejenže otextoval celou desku Nevěřím, ale ujal se jí i jako producent. Veliký úspěch přinesl i projekt Hattrick, který se zabývá výhradně fotbalovou tématikou, na němž najdeme fotbalovou hymnu Nechte vlajky vlát. Taky si zahrál v muzikálu Jesus Chris Superstar roli Piláta.

Dneska Aleš Brichta vede skupinu ABBand, která je čímdál úspěšnější a se kterou už natočil úspěšná alba jako Divadlo snů, Nech si to projít hlavou, Deratizér a dokonce i anglicky zpívané album svých známých hitů s názvem Grizzly. V roce 2009 oslavil 50 let svého života koncertem v pražské Tesla aréně, jehož záznam vyšel na DVD ve velmi kvalitní obrazové i zvukové produkci. Kapela momentálně připravuje nové album a jistě své fanoušky nezklame.


9.8.1959
Praha, Československo
Aleš Brichta csfd

Soukromé pastiIkony Kamila StřihavkyŽalman aneb Naslouchám tichu ZeměMotorband: RestartPopStory13. komnataČT Live - Vzpomínka na Jiřího SchelingeraAleš Brichta: 50 Tesla Arena: LiveArakain XXV EdenArakain: 20 let natvrdoHvězdy na VltavěAleš Brichta 12x ...Příběhy slavnýchArakainArakain: Gambrinus live!Karel Gott - Hvězda první velikostiArakain 15PSH: Fuck offAleš Brichta Trio: SuperheroAleš Brichta - Lásky jedné plavovláskyAleš Brichta - Když po tobě jdouAleš Brichta & Pavla Kapitánová - Pláč spálí smích / Out In The FieldsAleš Brichta - SiraelAleš Brichta - Barák na odstřelKarel Gott 70Život ve hvězdáchCafé BarrandovTo byl náš hitMáte slovoTOP STAR magazínSouboj hitůMejdan roku z Václaváku 2006Život plný písničekSilvestrovské taneční hodinySilvestrovský božský výběrDobrotyMuži podle NesvadbovéSILVESTR 2001VabankBeneficeHIT STOLETÍLucie na bíloVěštírnaBanánové rybičkySilvestrovský koktejl 1999SkopičinyZlatá mřížČtveráciDO-RE-MINikdo není dokonalýRozjezdy pro hvězdyNa KloboučkuCarusošouPopové Vánoce


Aktualizace osobnostního profilu Aleš Brichta: 14.10. 2023 15:39