Leonard Whiting 73 let


Leonarad Whiting je britský herec, který hrál postavu Romea v Zeffirelliho filmové verzi románu ROMEO AND JULIET spolu s herečkou Olivií Hussey v roli Julie, která oběma vynesla cenu Golden Globe Award za herecký objev roku.

Whitinga si ve 12 letech všimnul filmový agent v nahrávacím studiu a navrhl mu aby si zkusil roli ve filmu OLIVER! , režiséra Lionela Barta. Ten potřeboval dětské herce pro nepřetržité obsazování rolí, kvůli jejich fluktuaci. Po dobu 18 měsíců hrál Whiting roli Arthura Dodgera v tomto dlouhohraném londýnském muzikálu. Dalších třináct měsíců se pak objevoval v produkci Laurence Oliviera v National Theater, ve hře Congreve’s „Love for Love“ a Olivier naproti tomu jel divadelní turné v Moskvě a Berlíně.

Režisér Franco Zeffirelli popisuje jak si vybral Whitinga pro roli Romea v konkurzu 300 adeptů: „Měl úžasnou tvář, jemnou melancholiku, sladkost, nějaký druh mladického ideálu, které by měl představitel Romea mít“. V polovině 70. let využil producent studií Abbey Road, Alan Parsons jeho hlasu při nahrávání alba The Dark Side of the Moon, kdy zároveň byl v procesu nahrávání prvního alba jeho kapely The Alan Parsons Project, Tales of Mystery and Imagination. Whiting nahrál hlavní vokály v písni „The Raven“. Whiting nyní žije ve čtvrti Haverstock v Londýně. Zajímavosti: - má dceru Sarah, s modelkou Cathee Damhen a druhou dceru Charlotte Westerna – divadelní režisérku – s druhou ženou Valerií Tobin.


30.6.1950
Londýn, England, Velká Británie
Leonard Whiting csfd

Společenská sebevraždaRachel's ManFrankenstein: The True StoryÀ la guerre comme à la guerreSay Hello to YesterdayInfanzia, vocazione e prime esperienze di Giacomo Casanova, venezianoKrálovský hon za sluncemRomeo a JulieKámen snůLove StoryTen kluk bude točit


Aktualizace osobnostního profilu Leonard Whiting: 17.11. 2023 20:40