Marie-Josée Croze 54 let


Marie-Josée Croze se narodila 23. února 1970 v Quebecu, Kanadě. Nejprve studovala výtvarné umění, než se ukázala na prknech divadla La Veillée-Prospero v Montrealu.

Dále se objevila současně ve dvou televizích sériích Great White North ještě předtím než si odbyla debut ve spojených státech v roce 1993 v dramatu vyrobeným pro jednu televizní stanici s názvem Zelda. Po úspěchu ve filmu Maelstrom za který dostala ceny Jutra i Genie Award za nejlepší ženský herecký výkon začala Croze natáčet s významnými kanadskými režiséry a natočila snímky Ararat a Invaze barbarů. Za druhý jmenovaný dostala ocenění pro nejlepší herečku v roce 2003 na festivalu v Cannes. Mimochodem za svůj výkon ve filmu Invaze barbarů získala také obě ceny Jutra i Genie, stejně jako za Mealstrom.

Po ocenění v Cannes použilo její všestranné herecké nadání mnoho francouzských režiséru, zahrála si okouzlující a mystickou movie star ve filmu Ordo a v La Petite Chartreuse pro změnu svobodnou matku která nezvládala své povinnosti, ale také dobrosrdečnou architektku v romantické komedii Mensonges et trahisons et plus si affinités.

Mezitím si ale střihla mini roli v ne moc uspěšném hollywoodském filmu s Angelinou Jolie a Ethanem Hawkem Zloděj životů a za zmínku stojí také její dřívější role v americkém scifi propadáku Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000. Za její doposud největší roli je považováno obsazení do Spielbergova filmu Mnichov kde ztvárnila holandskou atentátnici. Nyní se Croze objevuje v nových ambiciozních filmech jako je Jacquou le croquant, Skafandr a motýl a Nikomu to neříkej.


23.2.1970
Montréal, Quebec, Kanada
Marie-Josée Croze csfd

Ma langue au chatThe ForgivenZmizení v Clifton HillÀ cause des filles ..?MILFL'Épreuve d'AmourIqaluitSpravedlnost pro mou dceruZpovědiArletty, une passion coupableDvě noci do úsvituVše bude v pořádkuItar el-laylKalvárieLe règne de la beautéNikdo odnikudIntersectionsLa Chartreuse de ParmePtačí zpěvJiné tichoLe piège afghanUn balcon sur la merKorkoroMatky a dceryMiloval jsem jiDeux jours à tuerNový protokolSkafandr a motýlZkáza zámku HermLa mémoire des autresNikomu to neříkejAprès l'océanMnichovPetite Chartreuse, LaLži a zradyOrdoZloděj životůInvaze barbarůNicotaAraratAscensionDes chiens dans la neigeBojiště Země: Sága roku 3000MaelströmSkutečně vražda?V pastiLa FloridaZeldaPostière, LaChoix, LeProméthéeMirage – Gefährliche LügenJack RyanAgatha Christie's Poirot


Aktualizace osobnostního profilu Marie-Josée Croze: 6.11. 2023 14:43