Jiří Sedláček 56 let


Herec Jiří Sedláček pochází z Prahy, herectví studoval na hudebně-dramatickém oddělení Státní konzervatoře. Již jako konzervatorista sbíral zkušenosti před kamerou, převážně televizní, hrál v několika inscenacích a seriálech (SYNOVÉ A DCERY JAKUBA SKLÁŘE, 1985). Filmový debut si odbyl postavou jednoho z chovanců v psychologickém snímku ZÁMEK NEKONEČNO (1983), o něco později se objevil v příběhu ze současné mládeže ČEKÁNÍ NA PATRIKA (1988).

Od roku 1995 je Jiří Sedláček hercem na volné noze, vrátil se do Prahy a jako host vystupuje na několika scénách, například v Divadle Járy Cimrmana nebo Divadle ABC. V nevelkých úlohách se znovu uplatnil v televizních seriálech (NA LAVICI OBŽALOVANÝCH JUSTICE, 1998; PŘÍPADY DETEKTIVNÍ KANCELÁŘE OSTROZRAK, 2000; ZDIVOČELÁ ZEMĚ II., 2000). Filmová kamera jej zachytila zatím naposledy v neobvyklé roli neandrtálce (MACH, ŠEBESTOVÁ A KOUZELNÉ SLUCHÁTKO, 2001).


15.8.1967
Praha, Československo
Jiří Sedláček csfd

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátkoStalingradŽiletkyTichá bolestČekání na PatrikaZámek NekonečnoKriminálka AndělCesty domůZdivočelá zeměPřípady detektivní kanceláře OstrozrakNa lavici obžalovaných justiceArabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádekDobrodružství kriminalistikyPřejděte na druhou stranuSynové a dcery Jakuba sklářeVznik a pád království ševcůBakaláři


Aktualizace osobnostního profilu Jiří Sedláček: 15.11. 2023 08:00