Václav Jílek 43 let


Václav Jílek se narodil 27. 3. 1981 v Praze. V dětství navštěvoval Dismanův rozhlasový dětský soubor. Po dokončení gymnázia byl přijat na DAMU na katedru činoherního herectví, a v rámci studia dostal Cenu Jiřího Adamíry za výrazné tvůrčí úspěchy. DAMU dokončil v roce 2006, absolvoval rolí Jakuba v Kunderově hře Jakub a jeho pán.

Účinkoval v televizních pohádkách Trampoty vodníka Jakoubka a Micimutr, či v seriálech Dobrá čtvrť, Kriminálka Anděl, Ach, ty vraždy! V cyklu televizních filmů Ach, ty vraždy! ztvárnil roli Kamila seriálového vnuka Jiřiny Bohdalové alias Květy Kalendové. Detektivem by ale v soukromém životě být nechtěl.

Vidět jsme ho mohli ve filmech Muži v naději, Láska je láska, Donšajni. Ve filmu Muži v naději hrál roli mladého Rudolfa (mladého Bolka Polívku).

Učil se francouzky a Francie je mu sympatická, svoji francouzštinu využil v malé roli ve francouzko-českém dramatu Paní z Izieu.


27.3.1981
Praha, Československo
Václav Jílek csfd

Miluji tě modřeMuzikál aneb Cesty ke štěstíDonšajniKřídla VánocLáska je láskaStín smrtihlavaMicimutrMuži v nadějiRudý baronPaní z IzieuTrampoty vodníka JakoubkaBoženaDvojka na zabitíDáma a KrálSpecialistéAgent v kapseVšechny moje láskyDoktoři z PočátkůAch, ty vraždy!Kriminálka AndělPrvní krokDobrá čtvrťNadměrné maličkostiOrdinace v růžové zahraděOscar pro EmilyNepřítel liduPlačící satyrSoudce v nesnázíchJindřich IV.Jeppe z vrškuŠikmá plochaMilah


Aktualizace osobnostního profilu Václav Jílek: 2.3. 2024 10:00