Peter Hambleton


Peter Hambleton se narodil roku 1960 na Novém Zélandu. Je to hollywoodský filmový a seriálový herec, popřípadě příležitostný režisér a divadelník.

Rok, který pro něj znamenal změnu k lepšímu, byl 1993, kdy si zahrál hned v několika celovečerních filmech. Kupříkladu v The Rainbow Warrior jako Maury Whitman nebo Typhon's People, jako Heinrich Vogel. Po této zkušenosti na něj začali nahlížet režiséři méně skepticky a již ne skrze prsty, a proto se ho nebály více obsazovat do všemožných snímku a to především z oblasti hollywoodské filmografie, co se k němu otáčela doposud zády.

Za ta dlouhá léta vystřídal řadu seriálu, filmů, show, televizních pořadů a mnohých jiných tvoreb, které o něj projevily zájem, tudíž by se dalo prohlásit, že je to už velice zkušený herec, co se těší docela oprávněné oblibě. Dnes si jej tak můžeme pamatovat třeba z filmů z prostředí Středozemě mapující příběh jednoho z nejslavnějších hobbitů z celého Hobitína a dokonce i Kraje Bilba Pytlíka, kde si zahrál jednoho z trpaslíků Thorinovi družiny, Glóina.

Peter Hambleton csfd

Hobit: Bitva pěti armádHobit: Šmakova dračí poušťHobit: Neočekávaná cestaHome by ChristmasStolenNákazaPotopení lodi Rainbow WarriorTyphon's PeopleAbsent Without LeaveAfter the PartyVraždy v BrokenwooduThe StripDugganA Twist in the TaleNight of the Red HunterAdventurer


Aktualizace osobnostního profilu Peter Hambleton: 19.11. 2023 15:58