Michal Kolesár


Michal Kolesár je dlouholetý aktivista za práva zvířat. Angažuje se za lepší podmínky zvířat, propaguje veganský životní styl a hlavně dělá tzv. otevřené záchrany zvířat z velkochovů. Při těchto akcích se potají dostane do velkofarmy a odnese pár zvířat s sebou, a poté jim najde nový poklidný domov. Pokaždé si tyto akce dokumentuje. Pořádá také přednášky na témata spjatá s jeho aktivitami. Vystupoval mimo jiné na VeganFestu v Brně či Anarchistickém festivalu knihy v Praze. Jednalo se o přednášku jménem "Vem slepici a bež," ve které vysvětluje taktiky jeho záchran zvířat z velkochovů.

Několikrát byl také hostem různých televizních pořadů, v nichž byl většinou tázán na své záchranářské aktivity. Ty poutají občasný zájem médií, jelikož jsou podle zákona nelegální. Zvláštností je, že Michal Kolesár nikdy neskrýval svou identitu - na videích i fotografiích je jeho tvář vždy vidět, a dokonce všechny informace publikuje on sám. Opakovaně také uvedl své osobní údaje, aby ho někdo mohl případně trestně stíhat.

Michal Kolesár csfd

FenoménFenomén dnesPřed půlnocíTýden v regionech: PrahaTa naše povaha českáRadikálny environmentalizmus na SlovenskuZelené hnutieZlomená křídlaManifest marnosti...Selata na hnojiPokusná zvířataZvířata nejsou zbožíProč nevidíme tohle v reklamách na mléko a sýry?MatkaMámové a tátyVzpomínky na zvířecí koncentráky v ČR 2002


Aktualizace osobnostního profilu Michal Kolesár: 21.2. 2024 18:11