M. Emmet Walsh 89 let


Celým jménem Michael Emmet Walsh se narodil roku 1935 v Ogdensburgu, New Yorku. Tento velice talentovaný herec se proslavil ve většině filmů jako padouch. Jeho otec a dědeček pracovali jako celní úředníci. Má na kontě více než sto různých filmů a seriálů.

Uplatnil se i v seriálech, v některých více, v některých méně, ale hrál například v DEAR DETECTIVE (1979) a hostoval v seriálech THE WALTONS (1975), TALES FROM THE CRYPT (1989) a v dalších.

Nejčastěji ztvárňoval postavy 'odporné', nesympatické a zkorumpované. Právě kvůli jeho vzhledu a výraznému břichu. Vzorným příkladem by mohla být jeho role ve filmu STRAIGHT TIME (1978). Právě tam si zahrál sadistického kurátora.


22.3.1935
Ogdensburg, New York, USA
M. Emmet Walsh csfd

A Little White LieOutlaw PosseDotty & SoulThe Immaculate RoomThe MimicFaith, Hope & LoveNa nožeRaising BuchananChange in the AirShifting GearsBoiling PotKrál Škorpion: Cesta za mocíKalvárieArthur NewmanLove Sick LoveNeobyčejný život Timothyho GreenaChasing 3000The AssignmentDon McKayMládí v hajzluSam Steele and the Junior Detective AgencyHaunted EchoesSherman's WayYour Name HereTen NejvětšíV křesle režiséraLáska v horáchRychlý StripesVánoce narubyBaggageTracey Ullman in the Trailer TalesSněžní psiVánoce v oblacíchJack of HeartsPoor White TrashBaggageMe and WillNáhodné setkáníPodivná realitaWild Wild WestŽelezný obrBláznivý bossErasable YouMuži v bílémNightmare in Big Sky CountrySoumrakRetroactiveSvatba mého nejlepšího příteleThe Killing JarAlbino AlligatorLoteriePortraits of a KillerRomeo a JulieČas zabíjetPanterTajemný anděl paní FrankweilerovéZachraňte Willyho 2Zločinná srdceZnamení smrtiPoldové a zloději


Aktualizace osobnostního profilu M. Emmet Walsh: 17.11. 2023 22:32