Brooklynn Proulx 24 let


Brooklynn Marie Proulx se narodila 27. dubna 1999 v Cranbooku (Britská Kolumbie, Kanada). Nyní ve věku jedenácti let má za sebou již několik menších a vedlejších rolí v různých filmech. Když ji byl jeden rok, přestěhovala se s rodiči do Alberty v Kanadě, kde vyrůstala až do devíti let. Nyní žije s rodiči v Los Angeles. Brooklynn má dva starší sourozence, bratra Kylea a sestru Kaylu. Ti však žijí v Texasu, ve Spojených státech.

Rok 2007 byl pro Brooklynn dost nabitý, zahrála si totiž hned ve čtyřech snímcích. Byly to THE NEWTONES, DON'T CRY NOW, ZTRACENI V HORÁCH, a ZABITÍ JESSEHO JAMESE ZBABĚLCEM ROBERTEM FORDEM. V posledně jmenovaném si zahrála dceru Jesseho Jamese, legendární postavy Divokého zapádu. Tato role byla pro ní klíčová, neboť výkon, kterým v tomto snímku zahrála svou postavu, rozhodl o její budoucnosti.

V roce 2008 si zahrála s hned několika hollywoodskými hvězdami ve snímku SVĚTLUŠKY V ZAHRADĚ malou Leslie. Poté se objevila v dramatu PROJEKT LAZAR jako Katie Garvey. O rok později následoval snímek ZAKLETÝ V ČASE. V něm si zahrála hlavní postavu ve věku sedmi let. Za tuto roli byla nominovaná na cenu Saturn v kategorii Nejlepší dětská herečka.

V současné době ji lze vidět především ve snímku PIRAŇA 3D, ve kterém si zahrála postavu Lauru Forester. Dále ji lze ještě vidět v thrilleru SHELTER, či v romantické komedii NA SV. VALENTÝNA.


27.4.1999
Cranbrook, British Columbia, Kanada
Brooklynn Proulx csfd

Dear SantaNa sv. ValentýnaPiraňa 3DSkrýšZakletý v časeProjekt LAZARSvětlušky v zahraděDon't Cry NowZabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem FordemZtraceni v horáchCesta na vrchol světaSix FiguresZkrocená horaMan in the Mirror: The Michael Jackson StoryBožská mrchaDon't Scream, Just Swim: Behind-the-Scenes of 'Piranha 3D'


Aktualizace osobnostního profilu Brooklynn Proulx: 17.11. 2023 21:04