Howard Shore 77 let


Howard Leslie Shore se narodil 18. října roku 1946 v Torontu (Kanada), kde také úspěšně dokončil střední školu a odjel studovat hudbu do Bostonu. V letech 1969 - 1972 hrál na altový saxofon ve skupině Lighthouse, která kombinovala rock, jazz i klasickou hudbu. V sedmdesátých letech měl na starosti režii hudby v několika televizních pořadech.

Po úspěchu PÁNA PRSTENŮ komponoval hudbu pro další Jacksonův film, jímž byl KING KONG (2005). Ačkoliv měl již velkou porci práce hotovou, byl od filmu odvolán a nahrazen Jamesem Newtonem Howardem. Důvodem údajně byly neshody se štábem, který si hudbu představoval jinak.

Synovcem Howarda Shorea je skladatel Ryan Shore.


18.10.1946
Toronto, Ontario, Kanada
Howard Shore csfd

Bledé modré okoZločiny budoucnostiFunny BoyStřípky ženyZapomenutý princPíseň jmenThe Catcher Was a SpyPopírání holocaustuSpotlightHobit: Bitva pěti armádMapy ke hvězdámRosewaterHobit: Šmakova dračí poušťJimmy P.CosmopolisHobit: Neočekávaná cestaHugo a jeho velký objevNebezpečná metodaNa hraně temnotyTwilight sága: ZatměníPochybyChacun son cinémaMimzyVýchodní příslibySkrytá identitaDějiny násilíLetecPán prstenů: Návrat králeGangy New YorkuPavoukPán prstenů: Dvě věžeÚkrytKdo s kohoPán prstenů: Společenstvo PrstenuCelaEsther KahnTemná zákoutíVšechny moje láskyDogmaGloriaPřeber si toeXistenZHraZemě policajtůCrashProč kočka není pes?Předtím a potomStriptýzTo je náš hit!SedmValentinoČerná klecEd WoodNebezpečný klientNejsem blázenM. ButterflyMrs. Doubtfire - Táta v sukniNěkdo se díváPhiladelphiaĎáblův advokát


Aktualizace osobnostního profilu Howard Shore: 14.10. 2023 11:43