Nieves Navarro 85 let


Když ve Španělsku zuřila naplno Občanská válka, narodila se 10. listopadu 1938, v přístavním městě Almería v Andalusii, Nieves Navarro García. Ve světě filmu byla známá také pod jménem Susan Scott, které začala používat po roce 1969. Největšího věhlasu dosáhla v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století, zejména v italském filmu. Za svou kariéru ztvárnila téměř padesát rolí.

Nieves byla také jednou z prvních ženských hvězd žánru spaghetti westernů. Debutuje roku 1965 ve westernech UNA PISTOLA PER RINGO (jako Dolores) a IL RITORNO DI RINGO (jako Rosita). Dále přicházejí weterny I LUNGHI GIORNI DELLA VENDETTA (1967) a role Dolly, dále pak například SBOHEM, SABATO (1971).

V roce 1972 se stal jejím manželem italský režisér a producent Luciano Ercoli. Nieves pak hrála v mnoha snímcích jeho produkce až do počátku osmdesátých let. Poprvé se setkali při natáčení Ercoliho „giallo“ snímku LA MORTE ACCAREZZA A MEZZANOTTE (1972), kde hrála roli Valentiny, ve filmu, který by se dal nazvat „krimi-komedio-thriller“. V tomto roce také natočila „giallo“ Sergia Martina, kde hrála s Martinovo oblíbenou dvojicí Hilton-Fenech. Po svatbě s Ercolim se společně odstěhovali do Itálie a Nieves se dále prosazovala v žánru erotického filmu. V roce 1973 naplno ukázala krásu svého těla v thrilleru plném vražd a sexu PASSI DI DANZA SU UNA LAMA DI RASOIO (1973). Známá je divákům také díky roli Maggie ve filmu EMANUELLE E GLI ULTIMI CANNIBALI (1977) a hlavní rolí Emanuelly ve filmu EMANUELLE E LOLITA (1978), režie Joe D'Amato. Pod tímto režisérem hrála také například v eroticko-hororovém snímku ORGASMO NERO, kde se jí stala partnerkou černoška Lucia Ramirez a filmovým manželem Richard Harrison.

Poslední filmy natočila Nieves v roce 1989. Jednalo se o komedii FIORI DI ZUCCA, kde byl jejím hereckým synem Silvio Vannucci a snímek CASA DI PIACERE. Filmy ale nepřinesly očekávaný úspěch. Nieves se v posledních letech vrátila k životu v rodném Španělsku. Odstěhovala se i se svým manželem do Barcelony.


10.11.1938
Almería, Andalucía, Španělsko
Nieves Navarro csfd

Perversioni degli angeli, LeCasa di piacereFiori di zuccaEl fascista, doña Pura y el follón de la esculturaLa moglie in bianco... l'amante al pepeOrgasmo neroMiele di donnaCandide LolitaL'infermiera nella corsia dei militariCugine mieEmanuelle e LolitaLa bidonataNahá mezi kanibalyC'è una spia nel mio lettoIl Medico e la studentessaMauricio, mon amourNoi siam come le luccioleVelluto neroHijos de Scaramouche, LosVizio di famiglia, IlChi ha rubato il tesoro dello scia?Il giudice e la minorennePassi di danza su una lama di rasoioTroppo rischio per un uomo soloHai sbagliato... dovevi uccidermi subito!La morte accarezza a mezzanotteRivelazioni di un maniaco sessuale al capo della squadra mobileTutti i colori del buioHleďte... Sartana přichází / Já jsem Sartana / Cena smrti / Sartana v údolí smrtiLa morte cammina con i tacchi altiSiete minutos para morirLe Foto proibite di una signora per beneSbohem, SabatoAmarsi maleAmor a todo gasNahé násilíVyděděnecI lunghi giorni della vendetta (Faccia d'angelo)Rojo, ElChe notte, ragazzi!Kiss Kiss - Bang BangVelká přestřelkaPistole pro RingaRingo se vracíTotò z ArábieAll the Colors of GialloCine de barrio


Aktualizace osobnostního profilu Nieves Navarro: 7.11. 2023 10:03