John Powell 60 let


Britský skladatel John Powell se narodil 18. září 1963 v Londýně. Jako dítě hrál pouze na violoncello, ale po odchodu na školu, Trinity College of Music, se jeho repertoár zvětšil. K jazzové a rockové hudbě přičichl během doby, kdy hrál v kapele the Fabulistics. Po odchodu ze školy začal skládat hudbu pro reklamy a brzy se stal asistentem skladatele Patricka Doyla při několika produkcích filmové hudby, například Much Ado About Nothing. V roce 1995 se stal spoluzakladatelem Independently Thinking Music, která se starala o hudbu pro britské a francouzské reklamy nebo nezávislé filmy.

Poté co projekt opustil skladatel Carter Burwell najali Powella, aby vytvořil hudbu pro THE BOURNE IDENTITY (2002). Pro filmy režiséra Douga Limana od té doby komponuje hudbu pravidelně. K sérii o agentovi bez paměti se vrátil u dalších dvou pokračování THE BOURNE SUPREMACY a THE BOURNE ULTIMATUM, které už režíroval Paul Greengrass. S Dougem Limanem se sešel v roce 2005 u filmu MR. AND MRS. SMITH s Bradem Pittem a Angelinou Jolie. Toho roku složil i hudbu pro animované ROBOTS.

Pro snímek UNITED 93, který pojednával o posledních hodinách jednoho historického letu, vytvořil depresivní a temnou kulisu, která šeptala jediné slovo… smrt. K veselejším kompozicím se vrátil v animovaných ICE AGE: THE MELTDOWN a HAPPY FEET, za které obdržel cenu pro nejlepší hudbu. Pracoval rovněž na finále mutantské trilogie X-MEN: THE LAST STAND. S kolegou Hansem Zimmerem se sešel u animovaného KUNG FU PANDA. Také má na svědomí hudbu pro filmy JUMPER, HANCOCK, BOLT nebo třetí díl ICE AGE: DAWN OF THE DINOSAURS.

Rok 2010 je pro Powella významným hlavně chytlavým hudebním doprovodem k HOW TO TRAIN YOUR DRAGON. Jde o šestou spolupráci se studiem Dreamworks Animation a zároveň byl za něj nominován na Oskara za nejlepší hudbu. Skvělou práci rovněž odvedl u válečné GREEN ZONE, Paula Greengrase a oddechového KNIGHT AND DAY.


18.9.1963
Londýn, England, Velká Británie
John Powell csfd

How to Train Your DragonJednorožec ThelmaThat ChristmasPtáci stěhováciTo nic, draháLockdownVolání divočinyJak vycvičit draka 3Solo: Star Wars StoryFerdinandJason BournePanJak vycvičit draka 2Rio 2Doba ledová 4: Země v pohybuLoraxHappy Feet 2Hollywood in Vienna 2011Kung Fu Panda 2Máma mezi MarťanyRioJak vycvičit drakaLovná zvěřZatím spolu, zatím živiZelená zónaDoba ledová 3: Úsvit dinosaurůBolt - pes pro každý případHancockHortonJumperKung Fu PandaVe službách válkyBourneovo ultimátumP.S. Miluji TěDoba ledová 2: OblevaHappy FeetLet číslo 93X-Men: Poslední vzdorBuď v kliduMr. & Mrs. SmithRobotiBournův mýtusMr. 3000ZlatíčkoAgent Cody BanksJak ukrást SinatruLoupež po italskuLáska s rizikemVýplataAgent bez minulostiD-ToxLáska s výstrahouPluto NashRozjeď to!EvoluceJmenuji se SamMilionový závodNávštěvníci: Cesta do AmerikyShrekEldorádo


Aktualizace osobnostního profilu John Powell: 25.4. 2024 21:36