Lotfi Abdelli


Lotfi Abdelli se narodil 14. března 1970 v Tunisu, Tunisko. V současné době jde o jednoho z předních představitelů tuniské filmové, seriálové i divadelní scény. Svoji uměleckou kariéru započal při studiu na Národní konzervatoři v Tunisu (Le Conservatoire national de musique de Tunis) a dále pak na baletních a tanečních scénách předních tuniských národních divadel (např. divadelní představení Histoires d'elles z roku 1991).

V současné době si srdce velkého počtu diváků získává především rolí svérázného mladého policisty Ammara v tuniském komediálním seriálu BOLICE 2.0 / 2016 (druhé pokračování úspěšné první série z roku 2015; česky "Policie"). Abdelliho komediální projev, zkomolené anglické repliky a nezapomenutelné hlášky, jako například "Chicken Wingz" hýbou světem všech jeho fanoušků a v létě 2016 diváky denně přivádí k slzám smíchu. Současně Abdelli září v dramatickém seriálu FLASHBACK (2016) v hlavní roli Sedaka, kterému se díky ztrátě paměti po autonehodě změnil celý život. Znám je také hlavní rolí otce rodiny Hsouny ve dvou sériích tuniského komediálního sitcomu HAPPY NESS (2013 a 2014 - Šťastní lidé). Abdelliho komediální živé show mohou diváci navštěvovat také při jeho turné po tuniských městech, v minulosti tour s názvem Made in Tunisia (2009) a v současnosti právě probíhající Abdelli Best Of Show (2015/2016).

Abdelliho další celovečerní role náleží zejména snímkům Poupées d'argile (2002 - Jílové panenky), francouzskému dramatu Le Soleil assassiné (2003), francouzskému dokumentárnímu filmu Le Sacre de l'homme (2007 - Úsvit lidstva), britskému televiznímu dramatu House of Saddam (2008 - Saddám: Vzestup a pád), francouzskému televiznímu filmu Villa Jasmin (2008), quebeckému filmu La Cité (2010 - Město stínů), tuniskému filmu Fin décembre (2010), francouzskému dramatu L'Infiltré (2011), tuniskému filmu o dvojníkovi Marlona Branda a jeho cestě do Hollywoodu Always Brando (2011), komedii Le cochon de Gaza (2011 - When Pigs Have Wings/Prasátko z Gazy) ve francouzsko/německo/belgické koprodukci, tunisko-francouzskému filmu v emirátské koprodukci Millefeuille (2013 - Skryté krásky, v tuniském originále Ma nmoutech/Nezemřu) či v neposlední řadě maltskému dramatu Simshar (2014), které se těší mnoha mezinárodním úspěchům na četných filmových festivalech.

Hrál také role menších či větších významů v dalších necelých dvou desítkách tuniských televizních seriálů.

Lotfi Abdelli csfd

BunkoeurNoura rêveSimsharSkryté kráskyLe Cochon de GazaMěsto stínůVilla JasminMaking ofSoleil assassiné, LePoupées d'argileKoul TrabAl-JassousHappy NessSaddám: Vzestup a pád


Aktualizace osobnostního profilu Lotfi Abdelli: 2.11. 2023 21:09