Tomáš Dastlík 48 let


Herec Tomáš Dastlík se narodil roku 1975 v Pardubicích. Po vystudování Gymnázia v Pardubicích nejprve vystudoval ekonomicko-správní fakultu univerzity v Pardubicích. Až poté se rozhodl zkusit své štěstí v herecké branži a v roce 2000 se přihlásil na brněnskou JAMU. Byl přijat do ročníku Josefa Karlíka a Aleše Bergmana a o čtyři roky později studium úspěšně dokončil.

Kromě výše uvedených jsou to další ztvárněné postavy např. role Endrewa ve Story v režii Jana Mikuláška, Kolbena ve hře Britney goes to heaven v režii Dana Špinara, ztvárnění Macbetha v režii Martina Františáka, Veršinina ve Třech sestrách v režii Jana Mikuláška, role Jana v dramatu Prolomit vlny dle předlohy stejnojmeného filmu v režii polského režiséra Andrho Hübnera Ochodla, či role Merkucia v Romeovi a Julii pod vedením režisérky Aničky Petržalkové.

Od roku 2014 působí na volné noze v Praze. K vidění je především v Divadle na Vinohradech (Láska na Krymu - role Sejkin, Nevzdávej to! -role Mike, obojí v režii Juraje Deáka), dohrává také stále představení v Divadle Petra Bezruče.

Přesun do Prahy znamenal také rozšíření působení na poli filmového a televizního herectví. Velkou příležitost dostal v televizním filmu Na druhý pohled v režii Petra Nikolaeva, kde si zahrál roli Emila Langa. Výraznou roli papeže Johanese XXIII., ztvárnil ve filmu Jan Hus (rež. J. Svoboda).


27.10.1975
Pardubice, Československo
Tomáš Dastlík csfd

Krvavý JohannVražedné stínyMěstoDariaVysoká hraRašínJan HusKdyby byly rybyNa druhý pohledObchodníciPestré vrstvySejít z cestyBastardi 2Doktor pro zvláštní případySkrývačkyPoldaStíny v mlzeCo ste hasičiDuchOdznak VysočinaŠpunti na cestě1. MISELajnaSpecialistéZločiny Velké PrahySeverVodníkŽivé terčeLynčDoktorka Kellerová


Aktualizace osobnostního profilu Tomáš Dastlík: 20.4. 2024 04:10