George Chakiris 89 let


Syn řeckých imigrantů studoval na Americké taneční škole a ve dvanácti debutoval jako sborista v SONG OF LOVE (1947) s Katharine Hepburnovou. Po střední škole už sklízel nadšené ovace v nočních klubech v “Caesar's Palace“ v Las Vegas a v “Harrah's Club“ v Lake Tahoe, docházel na hodiny zpěvu a herectví a přes den se živil jako prodavač v jednom obchodním domě v Los Angeles. Několik let se objevoval menších rolích tanečníků nebo sboristů. Vystupoval například v hudebním čísle Marilyn Monroe "Diamonds Are a Girl's Best Friend" v muzikálu PÁNI MAJÍ RADŠI BLONDÝNKY (1953). Jako tanečník se zúčastnil Curtizovy produkce BÍLÉ VÁNOCE s Bingem Crosbym, Minnelliho BRIGADOON a vidět ho můžeme i v hvězdně obsazeném dramatu (Grace Kelly, Crosby, Holden) z divadelního prostředí DĚVČE Z VENKOVA (vše 1954). V roce 1957 debutoval coby charakterní herec ve válečném dramatu UNDER FIRE.

Chakiris vystupoval na Broadwayi, v televizi a počátkem 60. let to začal zkoušet i jako popvý zpěvák. Výsledkem bylo pár menších hitů a několik nahrávek ("George Chakiris," "Memories Are Made of These," "The Gershwin Song Book," "West Side Story's Dynamic..."). Jak ubývalo filmových nabídek, zaměřil se na seriály. Hostoval například v "Hawaii Five-O" (1968), "Wonder Woman" (1976), "CHiPs" (1977), “To je vražda, napsala“ (1984) a v letech 1985-86 se přidal k ansámblu populárního "Dallasu" (1978). Představoval profesora Petersona v prvních dvou sezónách dobrodružného sci-fi seriálu “Superboy“ (1988-1990) a naposledy (1996) se mihl v britském sitkomu “Last of the Summer Wine“ (1973). Na jevišti to v té době byly hry a muzikály jako "Král a já" nebo "Jana Eyrová". Od té doby jen příležitostně poskytl televizní interview, většinu času tráví výrobou stříbrných šperků, což je koníček, který se stal později jeho zaměstnáním.


16.9.1934
Norwood, Ohio, USA
George Chakiris csfd

Not to ForgetPale BloodJekyll a Hyde: Totální proměnaZůstaň na snídaniReturn to Fantasy IslandKiss Me and DieBig Cube, TheRouble a deux faces, LeSharon vestida de rojoKismetSlečinky z RochefortuHoří v Paříži?The High Bright SunBubovo děvčeLet z AšijeLetka 633Diamond HeadKrálové slunceTwo and Two Make SixWest Side StoryUnder FireMeet Me in Las VegasThe Girl RushBrigadoonBílé VánoceCountry GirlNení nad showbyznysGive a Girl a BreakPáni mají radši blondýnkySecond ChanceThe 5,000 Fingers of Dr. TStars and Stripes ForeverVelký CarusoSong of LoveLast of the Summer WinePařížský kabaretHuman TargetTo je vražda, napsalaSuperboyDallasPoor Little Rich GirlsSanta BarbaraScarecrow and Mrs. KingCHiPsWonder WomanNotorious WomanHawaii Five-ODr. Simon Locke


Aktualizace osobnostního profilu George Chakiris: 17.11. 2023 21:14