Dean Jagger (1903 - 1991)   † 87 let


Dean Jagger se narodil 7. listopadu 1903 v Columbus Grove ve státě Ohio. Než začal v Chicagu studovat herectví, působil jako učitel. Své první role dostal a prvních úspěchů dosáhl na divadelní scéně a díky nim podepsal na konci dvacátých let smlouvu se studiem Fox Film Corporation. Debutoval v němém snímku THE WOMAN FROM HELL (1929), později se stal hvězdou westernů.

V dalších letech účinkoval například v muzikálu BÍLÉ VÁNOCE (1954) Michaela Curtize nebo v dramatech EXECUTIVE SUITE (1954) Roberta Wise a ČERNÝ DEN V BLACK ROCK (1955) Johna Sturgese. Jako charakterní herec ztvárnil více než sto rolí v televizi i filmu. Dean Jagger zemřel v roce 1991 v Santa Monice v Los Angeles.


7.11.1903
Columbus Grove, Ohio, USA
5.2.1991
Santa Monica, California, USA
Dean Jagger csfd

AligátorGideonův precedensHra smrtiEnd of the WorldEvil TownThe Lindbergh Kidnapping CaseThe Great Lester BoggsGod Bless Dr. ShagetzThe Hanged ManI Heard the Owl Call My NameSo Sad About GloriaThe LieThe StrangerThe Delphi BureauThe Glass HouseIncident in San FranciscoVanishing PointThe Brotherhood of the BellThe Kremlin LetterTiger by the TailLonely Profession, TheSmith!Day of the Evil GunFirecreekFirst to FightJumbo Billyho RoseParrishStroj na líbánkyCash McCallElmer GantryPříběh jeptiškyKing CreolePyšný rebelSmoke JumpersBernardineBombardéry B-52Čtyřicet pušekOn the Threshold of SpaceRed SundownThe Great ManThree Brave MenX the UnknownIt's a Dog's LifeThe Eternal SeaČerný den v Black RockBílé VánoceExecutive SuitePrivate Hell 36RouchoDenver a Rio GrandeIt Grows on TreesMůj syn JohnSurová kůžeWarpathDark CitySierraC-ManPřímo nad hlavouDriftwoodPursued


Aktualizace osobnostního profilu Dean Jagger: 24.4. 2024 20:44