Leïla Bekhti 40 let


Leïla Bekhti je francouzská herečka s alžírskými kořeny. Narodila se 6. března 1984 v Issy-les-Moulineaux. Již od dětství tíhla k herectví, po maturitě se upnula ke svému profesnímu cíli, stát se herečkou. Navštěvuje kurzy herectví a připravuje se na první hereckou příležitost. Ta přichází v roce 2005 s natáčením mysteriózního thrilleru, v němž se titulní role ujal Vincent Cassel. Leïla ztvárnila roli Yasmine, která nastartovala její kariéru.

Průlom v její kariéře představuje role ve vysoce ceněném snímku PROROK (2009), jenž zazářil i na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. V následujícím roce se jí nabídky na role jen hrnou, komedie ZLATÝ HOLKY s Géraldine Nakache a Virginie Ledoven a IL RESTE DU JAMBON? a další televizní příležitosti ve filmu FRACTURE či seriálu HISTOIRES DES VIES. Za roli Lily ve filmu ZLATÝ HOLKY si vysloužila Césara za největší ženský herecký objev. V roce 2011 si střihla hned tři hlavní ženské role v napínavém dramatu UNE VIE MEILLEURE, romantické komedii ITINÉRAIRE BIS a komedii s dramatickými prvky SOURCE DES FEMMES. Za výkon v posledně zmíněném snímku obdržela další nominaci na Césara.

Výše zmíněný snímek PROROK přinesl výraznou změnu i v jejím soukromí, při natáčení se seznámila s hercem Taharem Rahimem, jenž se následně stal jejím životním partnerem. V létě 2010 se za přísného utajení konala svatba. Leïla Bekhti patří v současnosti mezi velké herecké talenty a s každým dalším filmem na sebe poutá pozornost fanoušků i kritiků.


6.3.1984
Issy-les-Moulineaux, Francie
Leïla Bekhti csfd

Je verrai toujours vos visagesLa Nouvelle femmeC'est mon hommeLa Vengeance au triple galopNeúnavnýJak jsem se stal superhrdinouLa Troisième guerreDokonalá chůvaPůjdu tam, kam tySlavná invaze medvědů na SicíliiTřídní bojBeirutCarnivoresUn homme presséUtop se, nebo plavMy tři, nebo nikdoL'AstragaleMaintenant ou jamaisA la francaiseNež přijde zimaMains arméesNous YorkLa Source des femmesNáhradní plánUne vie meilleureDancing ParisFractureIl reste du jambon?Zlatý holkyChoix de Myriam, LeProrokChoisir d'aimerDes poupées et des angesVeřejný nepřítel č. 1Ali Baba a čtyřicet loupežníkůHarkisNesprávná víraPaříži, miluji TěPour l'amour de DieuSatanLe Flambeau, les aventuriers de ChupacabraLa FlammeEddyPůlnoční slunce


Aktualizace osobnostního profilu Leïla Bekhti: 30.10. 2023 17:14