Arlene Dahl (1925 - 2021)


Je považována za jednu z nejkrásnějších amerických hereček poválečného období, na čemž má patrně zásluhu i její norský původ. Na svět přišla jako Arlene Carol Dahl v městě Minneapolis v Minnesotě. Po absolvování střední školy si vyzkoušela několik profesí, nějaký čas pracovala i jako modelka. Po matce Idelle zdědila lásku k divadlu a již během studií se objevovala ve školních představeních.

V roce 1959 se ze světa filmu stáhla, a začala se věnovat psaní a obchodu. Založila firmu Arlene Dahl Enterprises, která se věnuje prodeji spodního prádla a kosmetiky.

Arlene Dahl byla šestkrát vdaná. Jejím prvním manželem byl americký herec a pozdější představitel Old Shatterhanda Lex Barker. Rozvedli se po pouhém roce a Arlene se záhy vdala podruhé – za herce Fernanda Lamase, jemuž roku 1958 porodila syna Lorenza, dnes známého protagonistu akčních filmů a seriálů. Ze třetího manželství s Christianem R. Holmesem pochází dcera Christina (* 1961), pátého svazku s Rousevellem W. Schaumem pak syn Rousevelle Andreas (* 1970). Dnes žije Arlene Dahl s šestým manželem Marcem Rosenem střídavě v New Yorku a na Floridě. Občas se objevuje v televizi, po boku svého nejstaršího syna se objevila ve filmu NIGHT OF THE WARRIOR nebo v seriálech ODPADLÍK a AIR AMERICA.


11.8.1925
Minneapolis, Minnesota, USA
29.11.2021
Arlene Dahl csfd

Noc bojovníkaDeadly DreamLand RaidersLes Chemins de KatmandouLes PoneyttesKisses for My PresidentCesta do středu ZeměFortune Is a WomanSlightly ScarletWicked as They ComeBengal BrigadeWoman's WorldDesert LegionHere Come the GirlsJamaica RunSangareeThe Diamond QueenCaribbeanInside StraightNo Questions AskedAmbushThe OutridersTři slovíčkaWatch the BirdieHrůzovládaScene of the CrimeA Southern YankeeThe Bride Goes WildLife with FatherMy Wild Irish RoseAir AmericaOdpadlíkThe Love BoatFantasy IslandJigsaw JohnAll My ChildrenLove, American StyleOne Life to LiveBob Hope Presents the Chrysler TheatreBurke's LawRiverboatThe Pepsi-Cola PlayhouseThe Ford Television TheatreLux Video TheatreHollywood tančí a zpívá: 1940Hollywood tančí a zpívá: 1950Hollywood tančí a zpívá: 1960Mondo HollywoodHollywood SquaresLarry King LiveNight of 100 StarsThe 49th Annual Academy AwardsFamily FeudJoanne Carson's VIPsThe 26th Annual Tony AwardsDella


Aktualizace osobnostního profilu Arlene Dahl: 24.2. 2024 05:23