Miriam Margolyes 82 let


Miriam Margolyes je britská herečka, která má britské i australské občanství. Její nejranější role byly v divadle; po několika podpůrných rolích ve filmu a televizi získala Cenu BAFTA za roli ve filmu Věk nevinnosti od Martina Scorsese (1993) a byla obsazena do role profesorky Sprout ve filmové řadě Harryho Pottera.

Margolyes je podporovatelkou národní asociace hluchoslepých Sense a byla hostitelem prvních cen Sense Creative Writing Awards, které se konaly v muzeu Charlese Dickense v Londýně v prosinci 2006, kde četla řadu děl od talentovaných hluchoslepých lidí.

Je také členkou koalice ENOUGH!, což je britská skupina, která obhajuje bojkot Izraele. Je signatářem Židů za spravedlnost pro Palestince. Řekla: „Chci se pokusit přimět Židy, aby pochopili, co se ve skutečnosti děje, a oni to nechtějí slyšet. Pokud mluvíte s většinou Židů a řeknete: ‚Může se Izrael někdy mýlit?‘ Říkají: ‚Ne. Naší povinností jako Židů je podporovat Izrael, ať se stane cokoli.‘ A já tomu nevěřím. Je naší povinností jakožto lidských bytostí hlásit pravdu, jak ji vidíme.“

Margolyes je členkou Labour Party a je registrována k hlasování ve Vauxhall (volební obvod reprezentovaný v poslanecké sněmovně političkou Florence Eshalomi z Labor Co-op od jejích voleb v roce 2019). V srpnu 2015 byla signatářkou dopisu, v němž kritizovala zprávy Židovské kroniky o údajném spojení s antisemity ze strany vůdce labouristů Jeremyho Corbyna. V listopadu 2019 schválila labouristickou stranu ve všeobecných volbách ve Velké Británii kvůli své politice vůči NHS (National Health Service). Později v měsíci, spolu s dalšími veřejnými osobnostmi, podepsala dopis podporující Corbyna a popisující ho jako „maják naděje v boji proti vznikajícím krajně pravicovému nacionalismu, xenofobii a rasismu ve většině demokratického světa“.


18.5.1941
Oxford, Oxfordshire, England, Velká Británie
Miriam Margolyes csfd

Mog's ChristmasMy Happy EndingPored tebeSlečna Fisherová a záhada Hrobky slzPhantasmagoria: The MovieŽivot jako abecedaPračlověkDer kleine VampirThe Man Who Invented ChristmasLongwoodská legendaVčelka MájaIn Love with DickensSir BilliThe Wedding VideoVýlet s mámouHarry Potter a Relikvie smrti - část 2Legenda o sovích strážcíchSlepá pomstaJak se zbavit přátel a zůstat úplně sámThe DukesSir Billi the VetSpláchnutejWallis a EduardBožská JulieDámy v letechHarry Potter a vězeň z AzkabanuHon za svobodouModiglianiŽivot a smrt Petera Sellerse40 Years of University ChallengeAloneHarry Potter a Tajemná komnataLáska až za hrobJako kočky a psiNot Afraid, Not AfraidBingo!Konec světaMagnoliaNezkrotná touhaSluneční jasBabe 2: Prasátko ve městěCandyLeft Luggage aneb Kufry pana SilberschmidtaLegenda o MulanPrvní zimní sníhLví královstvíJakub a obří broskevRomeo a JulieS dívkami je to jinéBabe - galantní prasátkoBaltoFarma chabé útěchyMalý bílý koníčekNehynoucí láskaDobrou chuť, mamiVěk nevinnostiAs You Like ItStalinZnovu po smrtiŘezníkova žena


Aktualizace osobnostního profilu Miriam Margolyes: 13.3. 2024 08:57