Sarah Haváčová 33 let


Sarah Haváčová vešla do povědomí diváků jako princezna Lenka v televizní pohádce ŠKOLA PRINCŮ. Narodila se 1. září 1990 ve Vyškově na Moravě. Má dva sourozence, staršího bratra Ondřeje a mladší sestru Terezu.

První úspěchy slavila v rámci Rýmovaných večerů pořádaných ve Vyškově v romanticko - akční sci-fi komedii s existenciálním podtextem „Non s Müsli“ (2007). Představení zaznamenalo úspěchy na festivalech ochotnického divadla. Dostala se s ním i na Jiráskův Hronov, stejně jako později s hrou „KUŘE ČTVRTKA“ (2008). Zajímavostí tohoto představení je, že ho připravovali a hráli v něm jen samé ženy. Z dalších her, na nichž se podílela, stojí za zmínku „Strakonický dudák aneb rej divých žen“ (2008), ve kterém hrála Dorotku, a hru „Krize aneb ještě jedna pohádka o lásce“ (2010), kde ztvárnila jednu ze dvou hlavních ženských rolí.

Při zkouškách Strakonického dudáka se Sarah seznámila s mladým filmovým nadšencem, který jí nabídl hlavní roli ve svém připravovaném amatérském filmu. Byť jej původně odmítla, kvůli několika příliš odvážným scénám ve scénáři, nakonec roli mladé dospívající dívky přijala. To se nakonec ukázalo jako šťastné rozhodnutí. Tvůrce filmu ještě v témže roku přijali na filmovou školu ve Zlíně. O dva roky později ukázal snímek svému vyučujícímu, režisérovi Romanovi Vávrovi, kterého velice zaujal Sářin herecký projev. Pozval ji tedy na kamerové zkoušky do své připravované pohádky. V silné konkurenci studentek a absolventek hereckých škol se Sára neztratila a podle vyjádření režiséra Vávry doslova převálcovala svoje rivalky a získala tak hlavní roli princezny Lenky.

V roce 2010 Sarah odmaturovala na Vyškovském gymnáziu. V tom samém roku byla přijatá na studium činoherního herectví na JAMU. Momentálně se tento vycházející talent českého filmu plně věnuje studiu herectví a objeví v hlavní roli v novém krátkém filmu Marinka, jehož realizace je plánována na léto 2011 a počátek roku 2012.


1.9.1990
Vyškov, Československo
Sarah Haváčová csfd

Mlsné medvědí příběhy: Na pól!Kurz manželské touhyHraOstravak OstravskiBílé nociŠkola princůMalá velká ligaMetoda Markovič: HojerTáta v nesnázíchVytoč mého agentaZlatá labuťPozadí událostíPřípady 1. odděleníŠéfkaOchránceMísto zločinu OstravaProfesor T.SpecialistéPoldaOrdinace v růžové zahraděBujabéza: MarinkaSpalovač mrtvolŠkola základ životaScapinova šibalstvíHody, hody, doprovodyLáska, od 9 do 5Proti své vůliVymazánBratřiMarinkaJukebox Honzy DědkaMáme rádi ČeskoShow Jana Krause


Aktualizace osobnostního profilu Sarah Haváčová: 30.10. 2023 20:07