Barbara La Marr (1896 - 1926)


"Mám ráda své muže, jako mám ráda své růže... na kvanta."

V následujích letech rodina žila v Californii a Los Angeles. V lednu 1913 Barbařina sestra Violet (tou dobou známá pod jménem Violet Ake) vzala tehdy 16 letou Barbaru na třídenní exkurzi spolu s mužem jménem C. C. Boxley. Jeli až do Santa Barbary, ale po pár dnech La Marr pociťovala, že ji nenechají vrátit se domů. Nakonec Ake a Boxley nechali La Marr vrátit se do Los Angeles poté, co si uvědomili možnost zatykače za tento únos. Každopádně tahla událost byla publikována v několika novinách a La Marr dokonce svědčila proti své sestře, avšak od případu bylo nakonec upuštěno.

Její jméno se často objevovalo na titulcích novin během příštích pár let. V listopadu 1914, kdy se vrátila z Arizony, oznámila své právě nastalé vdovství po rančerovi Jacku Lytellovi, přičemž se údajně vzali v Mexiku. A jak legenda praví; Lytell, který se při své vyjížďce na koni okamžitě zamiloval do řidičky projíždějícího automobilu, jíž nebyl nikdo jiný než La Marr. Svatba byla na druhý den. Také uvedla, že nesnese jméno Reatha a preferuje být oslovována svou přezdívkou z dětství "Beth".

Po provdání a odstěhování se se svým druhým manželem do New Yorku, si La Marr našla práci psaní scénářů a toto spojení s filmaři ji zavedlo zpátky do Los Angeles a vytvořit svůj debut v r. 1920. Během příštích pár let často hrála ve filmech a široká veřejnost o ní mluvila jako o "Nejkrásnější dívce na světě". Toto jí rapidně vystřelilo ke hvězdné slávě. Úspěšný skok se jí podařil, když se od spisovatelky k herečce dostala do filmu THE NUT (Pomatenec) z roku 1921 s Douglasem Fairbanksem, objevila se ve více než 30 filmech, napsala sedm úspěšných scénářů pro United Artists a studia Fox, tančila i v muzikálních komediích na Broadwayi. Je třeba říci, že natočila taneční úvodníky (tzv. kraťasy) v New Yorku, Chicagu, Los Angeles s různými partnery jako Rudolph Valentino a Clifton Webb.


28.7.1896
Yakima, Washington, USA
30.1.1926
Altadena, California, USA
Barbara La Marr csfd

The Girl from MontmartreHeart of a Siren, TheThe White MonkeySandraThe Shooting of Dan McGrewThe White MothThy Name Is WomanDuše na prodejMary of the MoviesPoor Men's WivesSt. ElmoStrangers of the NightThe Brass BottleThe Eternal CityThe Eternal StruggleThe HeroArabian LoveDomestic RelationsQuincy Adams SawyerTrifling WomenZajatec na ZenděCinderella of the HillsDesperate TrailsThe Three MusketeersVýstřední mužFlame of YouthHarriet and the PiperHollywoodPersonality ParadeMovie MemoriesThe Film ParadeScreen Snapshots, Series 3, No. 20Screen Snapshots, Series 3, No. 25Hello, 'Frisco


Aktualizace osobnostního profilu Barbara La Marr: 31.10. 2023 11:24