Derek Cianfrance 50 let


Derek Cianfrance začal natáčet první filmy již ve 13 letech. Jak uvádí, sledoval a učil se nazpaměť pohyby kamery v béčkovém povídkovém horroru Creepshow, který viděl 100x.

Režisér se pak orientoval na natáčení reklam a dokumentů, například realizoval koncert Annie Lennox - Live In Toronto, či zachytil svět fotografování v kriminalistice Shots in the Dark (2001). Za dokument o hispánské komunitě Quattro Noza (2003) získal ocenění na festivalu Sundance.

V jeho druhém celovečerním snímku, který připravoval 12 let, o vyhasínajícím vztahu manželů Blue Valentine (2010) vyjádřil své pocity a strach z toho, jak se v dětství bál, že se jeho rodiče rozvedou. Jeho přítel a herec Ryan Gosling s Michelle Williams žili před filmováním měsíc v objektu, kde se děj odehrával. Herečka byla nominována na Oscara za hlavní ženskou roli.

Derek Cianfrance žije v Brooklynu, má dva syny a vztah otců a dětí se odráží v jeho třetím a nejpovedenějším filmu The Place Betone the Pines (Za borovicovým hájem). Natáčení probíhalo v Schenetady, stát New York, odkud pochází Derekova manželka. Kriminální drama je rozděleno na tři části, v prvním sledujeme pouťového motorkáře Luka (Ryan Gosling), který se rozhodne vydělat peníze pro svého syna bankovními loupežemi, následně pak příběh zobrazuje život Averyho (Brandley Cooper), policisty, který po úspěšném zásahu má problémy s tím, jak rychle se stává veřejně známým hrdinou. Důsledky činů obou mužů pak v třetí části filmu nesou jejich synové. Za klíčový moment filmu uvádí režisér setkání Luka se svým synem, o kterém nevěděl.


23.1.1974
Lakewood, Colorado, USA
Derek Cianfrance csfd

Světlo mezi oceányZa borovicovým hájemBlue Valentine: Milostný příběhBrother TiedBludné kruhyCagefighterThe Power of Dreams - Dream the ImpossibleBlack and White: A Portrait of Sean CombsBattlegrounds: King of the CourtBattlegrounds: King of the WorldRun-D.M.C. and Jam Master Jay: The Last InterviewShots in the DarkLately There Have Been Many Misunderstandings in the Zimmerman HomeMeet the Lucky OnesTowheadsBonnieStreets of LegendFilm FiendAt the MoviesLast Call with Carson Daly


Aktualizace osobnostního profilu Derek Cianfrance: 19.11. 2023 13:38