Domhnall Gleeson 40 let


Charismatický irský herec Domhnall Gleeson se narodil 12.května 1983 v Dublinu jako nejstarší syn slavného irského herce Brendana Gleesona.

Českému publiku je známý především ztvárněním role Billa Weasleyho v posledním díle Harryho Pottera HARRY POTTER A RELIKVIE SMRTI (část I 2010, část II 2011). Jeho talentu si všimli i bratři Cohenové a obsadili ho do temného westernu OPRAVDOVÁ KURÁŽ (True Grit, 2010). V roce 2011 získal cenu IFTA za nejlepší herecký výkon, a to za hlavní roli Boba Geldofa v televizním dramatu WHEN HARVEY MET BOB (2011). V budoucnu by se měl Domhnall objevit v irském thrilleru SHADOW DANCER (2012) a ve filmové adaptaci románu AT SWIM-TO-BIRDS (2013) irského spisovatele Flanna O’Briena, kterou se už v roce 1997 pokoušeli zfilmovat rakušané (pod taktovkou Kurta Palma a pod názvem In Schwimmen-Zwei-Vögel); tento film je režijním debutem Brendana Gleesona.

Jako herec, režisér a scénárista v jedné osobě vytvořil dva krátkometrážní snímky: WHAT WILL SURVIVE OF US (2009) a NOREEN (2010).

Podle nejnovějších zpráv Domhnall Gleeson potvrdil svou účast na roli Konstantina Levina ve filmové adaptaci románu Anna Karenina ruského spisovatele Lva Tolstého, které by se měl ujmout režisér Joe Wright. Snímek se má začít natáčet koncem roku 2011 ve Spojeném království a v Rusku.


12.5.1983
Dublin, Irsko
Domhnall Gleeson csfd

Králíček Petr bere do zaječíchPekelná kuchyněStar Wars: Vzestup SkywalkeraA Futile and Stupid GestureKrálíček PetrMalý vetřelecBarry Seal: Nebeský gaunerCrash PadSbohem Kryštůfku RobineStar Wars: Poslední z Jediůmatka!BrooklynREVENANT ZmrtvýchvstáníStar Wars: Síla se probouzíEx MachinaFrankKalvárieNezlomnýLásky časAnna KareninaDreddImmaturity for CharityShadow DancerHarry Potter a Relikvie smrti - část 2Harry Potter a Relikvie smrti - část 1Neopouštěj měObchod s láskouOpravdová kurážWhen Harvey Met BobIrská odplataPsí rokBorciBoy Eats GirlAlice & JackInstalatéři z Bílého domuPacientFrank of IrelandUtíkejCatastropheČerné zrcadloYour Bad SelfLast Furlong, TheEllie Goulding - How Long Will I Love YouWorry World


Aktualizace osobnostního profilu Domhnall Gleeson: 31.10. 2023 00:58