Julie Newmar 90 let


"Když mi řekneš, že jsem krásná nebo chytrá – nic to pro mě neznamená. Ale řekni mi, že jsem vtipná a je to ten nejlepší kompliment, jaký mi můžeš dát."

V 50. letech se pokoušela uplatnit na Broadwayi v muzikálech. Pracovala rovněž jako taneční choreografka pro Universal Studios. Odtud už byl jen krůček k herecké kariéře. První velkou roli ztvárnila v hudební romantické komedii SEDM NEVĚST PRO SEDM BRATRŮ. Zahrála si i v mnoha dalších filmech. Pamatovat si ji můžeme například jako indiánku Hesh-ke z hvězdně obsazeného westernu MACKENNOVO ZLATO. Daleko více příležitostí jí ovšem nabídla televize. Hostovala v nespočtu seriálů (třeba COLUMBO nebo STAR TREK). Jako první herečka ztělesnila komiksovou hrdinku Catwoman v sérii BATMAN, která se vysílala v letech 1966-1967. V roce 1968 pózovala pro časopis Playboy. Její jméno se dokonce objevilo v originálním názvu filmu, který se u nás promítal jako TŘI MUŽI V NEGLIŽÉ. Julie si v této komedii sama zahrála malé cameo.

Julie Newmar působila také jako zpěvačka a spisovatelka. V 80. letech úspěšně podnikala s nemovitostmi. Je držitelkou tří patentů, na vlastní značky dámského prádla. Vdaná byla pouze jednou a svého jediného syna porodila v pokročilém věku. Její soused – herec James Belushi jí před časem žaloval za 4 miliony dolarů pro obtěžování a urážku na cti. Spor byl nakonec vyřešen přátelskou dohodou.


16.8.1933
Los Angeles, California, USA
Julie Newmar csfd

Batman vs. Two-FaceBatman: Návrat maskovaných křižákůNávrat do netopýří jeskyně: Adam a Burt po třiceti letechIf... Dog... Rabbit...Oblivion 2: BacklashTři muži v negližéOblivionNudity RequiredDuchové to dokážíTaneční akademieTemný vesmírEvils of the NightReel HorrorStreetwalkin'Love ScenesHystericalStřední škola po americkuTerracesVery Missing Person, AThe Feminist and the FuzzThe Seduction of a NerdMackennovo zlatoThe Maltese BippyMonsieur LecoqFor Love or MoneyThe Marriage-Go-RoundLi'l AbnerThe RookieDemetrius a gladiátořiSedm nevěst pro sedm bratrůKonečně trhák!Serpent of the NileSlaves of BabylonThe Eddie Cantor StoryThe Farmer Takes a WifeThe I Don't Care GirlJust for YouShe's Working Her Way Through CollegeBatman: Odvážný hrdinaSvět podle JimaMelrose PlaceHope & GloriaThe Powers of Matthew StarBuck Rogers in the 25th CenturyHart a HartováJason of Star CommandCHiPsFantasy IslandThe Love BoatMonster SquadThe Bionic WomanColumboThe Wide World of MysteryMcMillan & WifeMcCloud


Aktualizace osobnostního profilu Julie Newmar: 31.10. 2023 04:42