Bill Camp 62 let


William Camp je americký divadelní, televizní a filmový herec, který se narodil v americkém státě Massachusetts, v jeho čtvrtém největším městě Lowell. Billova matka Patricia L. Camp pracovala jako knihovnice v sousedním americkém státě Vermont a jeho otec Peter B. Camp byl asistentem ředitele školy s názvem „Groton School“, kde zavedl program s názvem „Groton-Lowell Upward Bound Program“, který pomáhá znevýhodněným dětem v období letních prázdnin.

Na filmovém plátně debutoval svou rolí Billa v mysteriózním dramatu s názvem Zvrat štěstěny (1990), kde si zahrál po boku Jeremyho Ironse a Glenn Close. V roce 2002 přestal s herectvím a živil se střídavě jako kuchař a mechanik. Hrál také v mnoha divadelních představeních a za divadelní hru „The Crucible“ získal cenu Tony za rok 2016 v kategorii „Nejlepší herec v hlavní roli“. Tato hra je divadelní adaptací od amerického dramatika Arthura Millera a pojednává o čarodějnických procesech, které se odehrávaly v americkém městě Salem v roce 1692.

Zahrál si též nespočetně epizodních rolí v mnoha televizních pořadech. Nejznámější rolí je postava hlavního detektiva Dennise Boxe v kriminálním seriálu Jedna noc (2016), za kterou byl nominován na cenu Emmy. A taktéž role právníka Howieho Golda v televizním seriálu Outsider (2020) na motivy románu od Stephena Kinga. Z jeho velkého množství filmových rolí připomeňme postavu detektiva Garrietyho v psychologickém thrilleru Joker (2019).

Bill je vysoký 186 centimetrů a narodil se ve znamení Vah. Mezi jeho záliby patří herectví, zpěv a zejména lední hokej, který v mládí hrál a také moderoval mnohé hokejové dokumenty na televizní stanici Showtime. Na podzim roku 2004 se oženil s americkou herečkou Elizabeth Marvel, se kterou má syna Silase. Jeho oblíbená turistická destinace je Londýn a jeho nejoblíbenějšími barvami jsou šedá a bílá. Má své účty na Facebooku, Twitteru a Instagramu.


13.10.1961
Massachusetts, USA
Bill Camp csfd

Bostonský škrtičPanenky na útěkuPohřebProkletí SalemuSound of FreedomYou Hurt My FeelingsBílý šumJsme v tom spoluPřebíháníZprávy ze světaDark WatersJokerPekelná kuchyněSyn černého liduSkin/headThe Land of Steady HabitsViceWildlifeCrown HeightsNepřáteléThe Only Living Boy in New YorkVelká hraZabití posvátného jelenaŽena jde napředJason BournePůlnoční dítěZlatoAlohaBlack Mass: Špinavá hraBirdmanHappy BabyLáska a odpuštění12 let v řetězechThe Maid's RoomNařčeníZemě bez zákonaKoučTamara DreweVeřejní nepřáteléKytaraPodvodReservation RoadThe Dying GaulTen Hundred KingsHráčiSvatba narubyZvrat štěstěnyAmerican RustDámský gambitMonsterlandOutsider


Aktualizace osobnostního profilu Bill Camp: 31.10. 2023 00:56