Amos Poe


Izraelský režisér, producent, scenárista, kameraman a herec Amos Poe je znám jako průkopník newyorské nezávislé filmařiny.

Druhá spolupráce s Králem, když nepočítáme spolupráci na No wave snímku Unmade Beds (1976), měla za následek již známější provedení dokumentu The Blank Generation (1976), který oba dva umělce velmi rychle proslavil. Relativní úspěch získal i se svým thrillem Subway Riders (1980). V roce 1983 se oženil po letité známosti se svou uměleckou soukmenovkyni, fotografkou Sarah Charlesworth a v následujících letech natáčel i hudební videa, např. s rapery Run DMC nebo s metalisty Anthrax.

V 90. letech získal nominaci na hlavní cenu Zlatého leoparda sci-fi snímkem Dead Weekend (1995) a později ještě životopisným dokumentem A Walk in the Park (2012).

Amos Poe csfd

KytaraEmpire IIFrogs for SnakesTriple Bogey on a Par Five HoleRocket GibraltarPravidla velkoměstaSubway RidersThe ForeignerUnmade BedsA Walk in the ParkCommedia di Amos Poe, LaJoey BreakerThe Blank GenerationExquisite Corpse 8MM Film ExperimentDead WeekendJust an American BoyNight LunchHunterEin Fenster in ManhattanSmithereensNew York Beat MovieStilettoNo New YorkThe Last Pogo Jumps AgainBlank CityNo Wave - Underground '80: Berlin - New YorkCapturedTV PartyClass of '80 Debbie HarryHollywood Rocks the Movies: The 1970sMidnight Coffee


Aktualizace osobnostního profilu Amos Poe: 25.4. 2024 01:44