Richard Band 70 let


Americký hudební a filmový skladatel a producent Richard Howard Band se narodil 28. prosince 1953 v Los Angeles v Kalifornii. Pochází z rodiny muzikantů, která pracovala i ve filmovém průmyslu. V závěru 70.let začíná Band skládat filmovou hudbu pro horory a sci-fi filmy. Jeho první pozoruhodná spolupráce byla s Joelem Goldsmithem (syn skladatele Jerryho Goldsmithe) ve snímku Laserblast (1977).

V průběhu 90.let spolupracoval se Stuartem Gordonem i Danny Elfmanem a poté pracuje především pro televizi. V roce 2006 byl nominován na Primetime Emmy za svou hudbu v televizním seriálu Mistři hrůzy: Valerie na schodech (2006), který také získal cenu za nejlepší OST na Mezinárodním filmovém festivalu v katalánském v Sitges ve Španělsku. Jeho hudba pro Re-Animatora byla chválena časopisem Hudba z filmů, který napsal: "Bandova hudba je temná a přímá, vytváří intenzivní a děsivou atmosféru, ale vždy s humorným nádechem. Richard Band je jedním z nejvíce podceňovaný skladatelů ve filmovém průmyslu."


28.12.1953
Los Angeles, California, USA
Richard Band csfd

H. P. Lovecraft's the Old OnesScalperThe PrimevalsNight CallerPuppet Master: Doktor DeathDon't Let Her InThe Resonator: Miskatonic UBlade the Iron CrossThe Deep OnesBunker of Blood: Chapter 8: Butcher's Bake Off: Hell's KitchenExorcism at 60,000 FeetNightmare CinemaPuppet Master: The Littlest ReichOoga BoogaShiverPuppet Master: Axis of EvilNymphaRaven, ThePuppet Master: The LegacyZtracený rokJe to v bouděHideous!Robo WarriorsHead of the FamilyJosh Kirby: Bojovník s časem: Cesta do kouzelné jeskyněJosh Kirby: Bojovník s časem: Chycen ve světě hračekJosh Kirby: Bojovník s časem: Poslední bitva o vesmírJosh Kirby: Bojovník s časem: Vejce z roku 70 milionů před naším letopočtemShadow of the KnightZarkorr! The InvaderJosh Kirby: Bojovník s časem: Planeta s dinosauryJosh Kirby: Bojovník s časem: Člověk jako domácí mazlíčekKouzelný ostrovZámecká zrůdaDračí světPuppet Master 5: The Final ChapterSvraštělé hlavyDálkové ovladačePanáček vs. démonické hračkyPrahysteriePuppet Master 4Demonic ToysDoktor MordridTrancers IIIJáma a kyvadloMistr loutkář III: Toulonova pomstaZasažen tajemnou silouZmrtvýchvstáníMistr loutkář 2Nevěsta Re-AnimatoraProjekt ShadowzoneZničit a spálitĎábelský kruhArénaMistr loutkářThe CallerVězniceEliminátorSkřítekTerrorVision


Aktualizace osobnostního profilu Richard Band: 22.3. 2024 11:40