Maurizio De Angelis 77 let


Maurizio De Angelis, se narodil 22.února 1947 v Římě. Ve světě hudebním a filmovém se proslavili jako skladatelské duo se svým o dva roky starším bratrem Guidem. Otec obou bratrů se jmenoval Alarico, matka Italina. Mají ještě sestru Emmu, která s nimi například zpívá v I Re Magi (1981).

Nejznámější se stal název Oliver Onion, který si „vypůjčili“ od anglického spisovatele. Pod tímto názvem jsou také nejvíce proslaveni a toto hudební seskupení je naplno v povědomí lidí spojováno s jejich jmény. Až na malé výjimky neustále spolupracují s Cesare De Natale a Susan Duncan Smith.

Co se týká technické a zvukařské stránky jejich nahrávek, spolupráce je historicky spjata se třemi jmény. První z nich, Giuseppe Mastroianni, byl ten, kdo s nimi byl od počátku až do roku 1977. Pak přišel Stefano Zaccaliti, který zemřel při automobilové nehodě. Od roku 1981 spolupracují s Luigi Nottem. Ve spolupráci se nesmí zapomenout na jméno Juan Hidalgo - to je jejich starý kolega, který jim pomohl v úpravách některých jejich písní ve španělštině. V současné době žije Juan na Floridě. Hudbu také skládali pro Gabriellu Ferri či Bonnie Bianco.

Co se týká filmové branže společně mají za sebou již téměř dvě stovky soundtracků k filmům, seriálům či k televizním pořadům. Filmy a hudba bratrů De Angelis k sobě patří zejména díky spojení s filmy dvojice Bud Spencer a Terence Hill. MALÝ UNAVENÝ JOE (1972), JESTLI SE ROZZLOBÍME, BUDEME ZLÍ (1974) a velký hit Dune Buggy, DVA VÝTEČNÍCI (1977), SUDÁ A LICHÁ (1978) a velké množství dalších filmů Spencera a Hilla, ať již společně či sólově. Filmy Spencera a Hilla byly podnětem k natočení klonu těchto filmů s P.L. Smithem a A. Cantaforou. Filmy z roku 1975 nesou název ŠIMON A MATOUŠ a ŠIMON A MATOUŠ JEDOU NA RIVIÉRU. Právě výborná a nenapodobitelná hudba bratrů De Angelis napomohla k tomu, že se jednalo o velmi podařené „napodobeniny“ filmů dvojice Spencer-Hill.


22.2.1947
Řím, Lazio, Itálie
Maurizio De Angelis csfd

La vita che correNejlepší vyhráváDr. ClownTi stramo: Ho voglia di un'ultima notte da manuale prima di tre baci sopra il cieloDáma s kaméliemiThe ClanDon Gnocchi - L'angelo dei bimbiOstrov okouzleníSíla láskyAmore rubato, UnŽena ve stínuKroky láskyTaneční akademie 2Big Man I. - Neobvyklá pojistkaBig Man II. - BumerangBig Man III. - Smějící se dívkaBig Man IV. - Pekelná pojistkaBig Man V. - Uloupené šperkyBig Man VI. - 395 dolarů za unciQuando ancora non c'erano i BeatlesTaneční akademieDelittiHawkenův odkazMuž proti mužiPehavý Max a strašidláMahulena, zlatá pannaMolly OZítraColpi di luceFiglio mio infinitamente caroMezzo destro mezzo sinistro - 2 calciatori senza palloneScemo di guerraSlečna na nocAllenatore nel pallone, L'Angelo custode, L'CindyDelitto, UnDobrý král DagobertMalombraNičitelPianoforteBenedetta e companyJeden proti celému impériuNájezdníci z AtlantidyOhnivý bleskOko, uhrančivý pohled, petržel a fenyklĎábel a svěcená vodaŽelezný mužBanánový JoeBomberBonnie a Clyde po italskuFichissimi, IGorilas a todo ritmoPoslední žralokUno contro l'altro, praticamente amiciAlien 2 - Sulla TerraBello di mammaMiliónový broukŠerif a mimozemšťan 2


Aktualizace osobnostního profilu Maurizio De Angelis: 18.3. 2024 13:00